10 gode bøger til sommerferien

10 bøger med ægte sommerstemning. Her er læseoplevelser både for de mindste børn, de store og dem midtimellem.

Kort til forelskede og andre vildfarne sjæle af Johanna Lindbäck. Fra 12 år.
Der kan ske så meget på en sommerferie. Man kan fx blive forelsket. Sød og sommerlig kærlighedshistorie fra en svensk skærsgårdsø.

Mission feriekys af Sandra Schwartz. Fra 11 år.
14 årige Siri drømmer om at blive lige så populær og lækker som sin storesøster. Hun lægger en snedig plan, som skal udføres under familiens ferie på Gran Canaria. Nu vil Siri have en feriekæreste! Men det er ikke nemt, når man både er lidt nørdet og har en toplækker storesøster.

Balladeklubben - helt ude i skoven af Jory John. 
Det er endnu et sjovt og hjertevarmt bind i serien. Der er denne gang en fantastisk sommerferie-stemning over bogen, Miles og Niles har sommerferie, og har slået sig ned i den lokale skov, for at nyde dagene, og for at lave sjov med Josh, der er på sommerlejr i nærheden. Det er 3. bog i serien "Balladeklubben" om de 2 ballademagere. Er især til drenge fra 9 år og til højtlæsning fra ca. 6 år

Den opdagelsesrejsende af Katherine Rundell. Fra 8 år
Dramatisk og spændende roman om 4 børns overlevelse i Amazonas efter et flystyrt, masser af sammenhold, eventyr og action a la Indiana Jones.  Til gode læsere fra 8 til 13 år og velegnet til oplæsning fra 7 år.

Den rustne verden - flugten fra Danmark af Adam O Fra 8 år.
Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige i sommerferien, men efter et flystyrt er de i et fremtids Danmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide? Masser af spænding, action, sammenhold og eventyr. Roman for 8-13-årige. 

Vi på Krageøen af Astrid Lindgren. Fra 5 år
Nyoversat udgave af Astrid Lindgrens kendte historie om familien Melkersons ferie i Snedkergården på Krageøen og deres møde med alle øens beboere. Højtlæsning til børn fra 5 år. 

Magnolia af Skagerrak af Bent Haller. Fra 5 år. 
Magnolia på 6 år er på sommerferie hos sin mormor og morfar i deres sommerhus ved Skagerrak, mens hendes mor kommer sig ved Jotunheimen i Norge. Højtlæsningsbog for børn fra ca. 5-9 år og deres forældre eller bedsteforældre. Bent Haller skriver i denne bog så man nærmest kan lugte havet og mærke den danske sommer og Lea Letens fine illustrationer understreger og udvider historien.

"Sommer!" jubler Bruno af Gunilla Ingves. Fra 3 år.
Vidunderlig og informativ billedbog for de 3-6 årige om bamsen Brunos oplevelser om sommeren i sin have og i naturen.

Ida og sandenglen af Inger Tobiasen. Fra 2 år
Ida er på stranden med sin mor på en varm sommerdag. Ida ligger i sandet og kigger på himlen og laver en sandengel, som havet skyller bort.

Se havet af Åsa Mendel-Hartvig. Fra 1 år.
I "Se havet" følger man et lille barn på stranden en sommerdag. Barnet ser en måge, lytter til bølgerne, mærker på stenen, dufter til tang, sutter på sin tå og krammer storesøster Nanna, imens deres mødre holder øje med dem.

 

Dit børnebibliotek anbefaler banner smal

Dit børnebibliotek anbefaler
Få anbefalinger til de bedste børnebøger, tips til læsning med dit barn og invitation til arrangementer for børn og familier. Tilpasset dit barns alder.
Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

God sommer og god læselyst!

Reserver bøgerne fra listen herunder: 

 

18.06.19
Spørg biblioteket