Hold afstand og bliv hjemme – med 10 skønne online-magasiner

31.03.20
Gå din påske-staycation i møde med 10 af vores bedste online-magasiner med alt fra forfatterinterviews til covid-19-nyt til påskesysler.

Tekst: Sara Nygaard, Københavns Hovedbibliotek

Som medlem af Københavns Biblioteker har du fri adgang til en lang række online magasiner på dansk og engelsk. Biblioteket anbefaler 10 af de bedste til karantænelivet. 

Til den litterære bogorm

Må – have – mere – litteratur. Supplér dit indtag af e- og lydbøger på eReolen med litteraturmagasinerne "The New York Review" og "The Paris Review". Begge byder på original fiktion, poesi, essays og forfatterinterviews. Gå ikke glip af interviewet med Rachel Cusk i "The Paris Review" fra februar. Cusk er aktuel med den banebrydende og kritikerroste Faye-trilogi, som findes som e-bog på eReolen.

Læs The New York Review of Books
Læs The Paris Review

Gør lockdown til en tænkepause: Magasiner om videnskab, politik og samfund

Savner du samtalestof til de talrige telefonopkald i corona-perioden, så er magasinet "Popular Science" måske noget for dig. Magasinet byder på populærvidenskabelige, smukt illustrerede artikler med mere eller mindre brugbare facts, som du kan underholde din mor eller moster med over telefonen. Læg hårdt ud med the big bang eller klog dig over, hvorfor de færreste er venstrehåndede.
 
Pibe, PH-lampe eller "Politiken"-abonnement? Ejer du en eller flere af de førnævnte genstand,e er "The New Yorker" et godt match. Et indflydelsesrigt, kulturradikalt skrift med nyheder inden for politik og kultur leveret med lige dele selvironi og newyorker-vid. "The New Yorker" dækker covid-19 pandemien fra anderledes vinkler og er et godt supplement til den brede nyhedsstrøm.

I den seneste tid har danskerne været ekstra optagede af andres gøren og laden – fra hamstring af toiletpapir og håndsprit til menneskemasserne ved Søerne i København. Magasinet "Psykologi" kan måske lindre harmen og sænke mavesyren ved at booste din indsigt i dig selv og andre. "Psykologi" dækker tilværelsens psykologiske aspekter og byder på viden og konkrete tips til sundhed for krop og sjæl.

Læs The New Yorker
Læs Popular Science
Læs Psykologi

Grønne (afsprittede) fingre: Havemagasiner til din påske-staycation

Hold afstand og bliv hjemme. Nogle kalder det karantæne, andre "staycation" eller "holistay". Uanset hvad du kalder det, er det en oplagt mulighed til at nyde forårsluften og pleje planterne i haven eller på altanen! Magasinerne Alt om haven og Gardens Illustrated leverer inspiration og brugbare guides til at indrette altanen, anlægge køkkenhave, bygge et højbed eller erhverve en bistade.

Læs Alt om haven
Læs Gardens Illustrated

Mod på mad: Bliv en bedre hjemmekok med tre ypperlige madmagasiner

Årets påske bliver uden det store familietræf. Brug i stedet helligdagene i køkkenet til at hygge lidt ekstra om dig selv, din husstand og din surdej. Du finder kogebogsanbefalinger og mundvandsdryppende køkkeninspiration fra ind- og udland i "Spis Bedre" og "Bon Appétit". "Good Housekeeping" (USA) disker i april op med et mange siders påsketema med aktiviteter til store og små, blandt andet hvordan rødbede, løgskaller, gurkemeje, rødkål og blåbær kan anvendes som naturlig farve til æggeskaller. 

Læs Spis Bedre
Læs Bon Appetit
Læs Good Housekeeping

Ny til online-magasiner? Sådan gør du

Pressreader og RBdigital er til dig, som gerne vil læse aviser og magasiner online. 

 

Appetit på mere? Magasiner i bunkevis i seneste "Nyt på hylderne"

Hvis denne lille gennemgang har givet dig kilden i fingrene efter flere skønne magasiner, kan vi anbefale at kaste dig ud i at læse det seneste særnummer af nyhedsbrevet "Nyt på hylderne"Her gennemgår redaktionen en hjælpepakke til en indespærret krisetid, med online udveje fra e-bøger til podcasts -- og en stor bunke af de bedste online magasinudgivelser, Københavns Biblioteker tilbyder. 

Læs seneste nummer af "Nyt på hylderne" her

Tilmeld dig nyhedsbrevet Nyt på hylderne og få nyhederne fra Københavns Biblioteker fast hver måned

Vil du have flere tips til de nyeste strømninger (digitale og otherwise) i litteraturens verden? Tilmeld dig nyhedsbrevet Nyt på hylderne.