Illustration: Peter Madsen/Carlsen

Børn
Børn

Fantastiske fantasy: Når jætter er federe end orker!

19.03.23
Kom og bliv klogere på fantasygenren og nordisk mytologi, når vi dykker ned i Malene Sølvsten og Mette Finderups forfatterskaber og den kendte tegner Peter Madsen kommer forbi på Østerbro Bibliotek d. 19. marts kl. 13:00-14:00.

Når jætter er federe end orker!

Fantasylitteraturen er i forvejen smækfyldt med action, overnaturlige væsner, magi og trolddom – og genren har gennem mange år været en af de allermest populære blandt børn og unge. I de senere år har flere fantasyforfattere valgt at skrue yderligere op for intensiteten ved at hente inspiration i den nordiske mytologi og bruge såvel nordiske guder, jætter og andre karakterer og elementer fra de nordiske fortællinger. Men hvad er det i den nordiske mytologi, der passer så godt med fantasygenren? Hvor meget må man lave om på de oprindelige nordiske karakterer og fortællinger? Og hvorfor er jætter bare federe end orker?

Det har vi spurgt to ultrapopulære fantasyforfattere og en legendarisk tegneserieforfatter om.

Vi anbefaler dette arrangement til børn i alderen: 10-13 år.

Arrangementet er gratis, men tilmelding via Billetto er nødvendig.

Mød panelet

Malene Sølvsten er forfatter til fantasy-trilogien ”Ravnenes hvisken”.
Mette Finderup er forfatter til serien ”Den grønne ø”.
Peter Madsen er tegner og står bag den legendariske tegneserie ”Valhalla”.

Dagens moderator er: Dennis Jacob Rosenfeldt, kulturformidler med speciale i litteratur, tegneserier, film og populærkultur.

Om arrangementsserien "Fantastiske fantasy"

Fantasygenren har alle dage fascineret både børn, unge og ældre. Det er en af de mest populære genrer og det sætter Københavns Biblioteker nu fokus på med arrangementsserien "Fantastiske fantasy". I denne arrangementsserie inviterer vi nogle af de mest kendte fantasyforfattere og fantasynørder. Tjek også de andre arrangementer i serien ud.

Fantastiske fantasy: Dungeons&Dragons – da verden gik amok over terninger og papir

Fantastiske fantasy: Tag med Kenneth Bøgh Andersen i himlen og helvede