Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:15
Pris
Gratis
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Film

Fyraftensfilm - Ud i verden med Karen Blixen

04.10.23
Vi fortsætter med fyraftensfilm om kendte danske forfattere, og denne gang drager vi med dem ud i verden. Karen Blixens eventyrlyst og forhold til Afrika formede hele hendes forfatterkarriere.

Dokumentaren fortæller om en succesfuld, stærk og fandenivoldsk kvinde, som gik imod tidens normer. Blixen bidrager selv i gamle optagelser, og filmen indeholder nye interviews med blandt andre hendes svigerinde, Jonna Dinesen, hendes afrikanske tjener, Tumbo, amerikaneren Judith Thurman, som har skrevet en Blixen-biografi, og skuespilleren, Meryl Streep, som spillede Blixen i filmatiseringen af hendes mest berømte bog, Den afrikanske farm.
Filmens instruktører har haft adgang til Blixens private fotografier og breve, hvoraf mange aldrig tidligere har været offentliggjort, og materialet er suppleret med nye optagelser fra Kenya, USA og Danmark. Hovedparten af musikken stammer fra Karen Blixens egen samling af lakplader.

Instruktør: Anna von Lowzow, Marcus Mandal
Varighed 59 min

Vi fortsætter med fyraftensfilm om kendte danske forfattere, og denne gang drager vi med dem ud i verden. Med forfatternes blik ser vi hvad den store vide verden kan bidrage med til dansk litteratur. Vi tager til Afrika med Karen Blixen og til Tyrkiet med Henrik Nordbrandt. Vi besøger Japan med oversætteren Mette Holm, når hun bliver klogere på Murakamis hjemland og så tager vi ned gennem Europa i H.C. Andersens fodspor.

Materialer