Christianshavns Bogfestival

Foredrag og debat

Eva Tind & Maria Mackinney-Valentin om identitet, køn og kultur

12.11.20
For andet år i træk kickstartes Christianshavns Bogfestival med en samtale på KADK Bibliotek. Kom og oplev forfatter Eva Tind i samtale med lektor, ph.d. på KADK Maria Mackinney-Valentin.

Temaet for Christianshavns Bogfestival 2020 er broer mellem mennesker, litteratur, kulturer og sprog.

De to kvinder vil med deres forskellige fagligheder give deres bud på identitetsdannelse, køn og kulturvaner. Om at bygge bro mellem forskellige kulturer og trends i tid og sted.

Eva Tind er forfatter, billedkunstner og filmskaber uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2001. Hun debuterede på Gyldendal i 2009 med digtsamlingen 'do' og modtog for udgivelsen Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik af Det Danske Akademi. Hendes seneste roman 'Ophav' er indstillet til DR Romanprisen 2020. Romanen handler bl.a. om identitetsdannelse, om at finde sine rødder og om at høre til.

Maria Mackinney-Valentin er lektor, Ph.d. på Kunstakademiets Designskole (KADK). Hun forsker især i forholdet mellem mode og identitetsfortællinger og har bl.a. skrevet bogen Fashioning Identity (Bloomsbury 2017). Maria er cand.mag. med speciale i engelsk litteratur fra Københavns Universitet og har bl.a. være litteraturanmelder på P1 og kulturtidsskriftet Bomb i New York.

Samtalen modereres af Litteraturredaktør på dagbladet Politiken Jes Stein Pedersen.

Sted: KADK Bibliotek, Danneskiold Samsøes Alle 50, 1434 Kbh. K
Dato: Torsdag den 12. november, 2020
Tid: Kl. 17.00-18.30

Om Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bogfestival sætter den 12.-15. november fokus på temaerne BROER og Nordatlanten. Vi har inviteret en række forfattere fra Island, Grønland, Færøerne og Danmark til at samtale om litteratur og kultur. Du kan opleve arrangementer flere steder på Christianshavn: Nordatlantens Brygge, KADK Bibliotek, Sofiebadet og Kulturtårnet.
Læs mere om festivalen på Christianshavns Bogfestival 2020

Christianshavns Bogfestival er støttet af Statens Kunstfond, Christianshavns Lokaludvalg og den Islandske Ambassade.