Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.+gebyr
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Foredrag og debat

Historieklubben Amager 4: Jødefejden

13.01.20
Tilfældige jøder blev overfaldet i Københavns gader i efteråret 1819 og til sidst måtte hæren sættes ind mod pøbelen

Jødefejden

Pogromer og jødeforfølgelser er noget man især forbinder med Øst- og Centraleuropa - og normalt ikke med Danmark og danskerne. Men faktisk var der i Danmark – og især i København - i både 17- og 1800-tallet flere opstande rettet mod det jødiske mindretal.

Den værste og mest omfattende fandt sted i sensommeren og efteråret 1819. Tilfældige jøder blev overfaldet i gaderne - og rudeknusninger og plyndringer af jødiske hjem og virksomheder var udbredt i hele byen. Frederik d. 6. insisterede til sidst på at hæren blev sat ind mod pøblen – og det vidner lidt om alvoren og omfanget af optøjerne, at man så sig nødsaget til at postere 100 mand på Kgs Nytorv, 100 mand på Amagertorv, 100 mand på Kultorvet og 100 mand på Gammeltorv.

Om foredragsholderen/forfatteren

Journalist og historiker Bent Blüdnikov fortæller med udgangspunkt i sin bog ”Jødefejden” - som udkommer på Aarhus Universitetsforlag efteråret 2019 – om de højdramatiske måneder i Danmarks indvandrerhistorie.

Om Historieklubben Amager

Historieklubben Amager laver 6 arrangementer om året. Du kan købe adgang til de enkelte arrangementer for 50 kr., eller du kan købe et medlemsskab med adgang til alle 6 arrangementer for 150 kroner.

Information om medlemskab i Historieklubben Amager

Find medlemskabet på billetto

 

 

Materialer

Spørg biblioteket