Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
40 kr. + gebyr
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Foredrag og debat

Historieklubben Amager 6: Den islandske revolution - 1809

08.03.21
Hør historien om Jørgen Jürgensen og den islandske revolution

Man skulle tro det var løgn

Indimellem støder man i historieskrivningen på episoder og personer, der er så farverige at man bogstaveligt talt skulle tro det var løgn.  
En af de mere bizarre begivenheder i danmarkshistorien foregik i 1809. Stedet er Island og hovedpersonen er københavneren, sømanden, eventyreren og fantasten af Guds nåde; Jørgen Jürgensen. 
Med islændingene som noget forbavsede tilskuere lykkedes det ham stort set ene mand i løbet af en eftermiddag at foretage et ublodigt kup - og løsrive Island fra det Danske Kongerige. Den nye islandske republik overlevede dog kun i ganske få måneder. Jürgensen fik ikke - som han havde håbet - støtte fra englænderne. Tværtimod; nok lå de i krig med Danmark, men tilhængere af revolutioner var de absolut ikke - så i stedet for at tage imod ham som en ven og allieret afsatte og fængslede de ham.  
Man skulle tro at det var enden på Jørgen Jürgensen, men nej – langt fra. 

Om foredragsholderen

Søren Mentz vil med udgangspunkt i denne “gavtyve-komedie” tage os med ud på en historisk rejse hvor vi følger den islandske stræben mod selvstændighed. 

Søren Mentz er historiker og leder af Museum Amager. I 2019 udgav han bogen “Den islandske revolution”

Husk Mundbind

Til arrangementet skal du medbringe mundbind. Dette er påkrævet når du bevæger dig i Kvarterhusets caféområde og bar samt når der serveres forplejning.