Lara Jameson

Foredrag og debat

Iran et land i opbrud

07.02.23
Iran er et land i opbrud men hvad er det egentligt som foregår. Mød lektor Rasmus Chr. Elling på Østerbro Bibliotek til foredrag om situationen i Iran.

I september 2022 startede et historisk oprør i Iran. Efter en ung kvindes død i det såkaldte “moralpolitis” varetægt gik tusindvis af iranere på gaden på tværs af landet. I tre måneder protesterede kvinder mod det obligatoriske hovedtørklæde eller “hijab” - og unge iranere krævede “død over diktatoren”, Ayatollah Ali Khamenei, og en ende på hans islamiske republik.

Hvorfor er iranerne på gaden og hvad er det for et styre, de kæmper imod?

Vi ser på den historiske baggrund for det iranske folkeoprør med Rasmus Chr. Elling, lektor ved Københavns Universitet og ph.d. i Iran-studier. Rasmus har bl.a. i bogen Irans Moderne Historie (Gyldendal 2019) og i sin forskning over de sidste 20 år studeret det iranske samfund.

Om arrangement serien:

Dette foredrag er det første i en serie af gratis arrangementer hvor Østerbro Bibliotekerne i samarbejde med foreningen Kvinde Liv Frihed sætter fokus på situationen i Iran.

Se også vores debatarrangement i serien om Iran med foreningen Kvinde Liv Frihed + panel der handler om Iran på tærsklen af revolution?, fredag d. 10. februar.