Foredrag og debat

Iran på tærsklen til revolution?

10.02.23
Østerbro Bibliotek og foreningen Kvinde Liv Frihed inviterer til gratis debatarrangement hvor der sættes fokus på situationen i Iran.

Hvad sker der i Iran, og hvad er fremtidsudsigterne for det iranske folk? Er dette en kvindekamp eller handler det mere om generelle menneskerettigheder? Hvad skal der til for at det går fra et spontant oprør til at blive til en egentlig revolution, og hvad vil en revolution betyde for Iran? Hvorfor er det vigtigt, at vi internationalt står sammen i støtte til denne sag, og hvad kan regeringer og samfund konkret gøre for at bidrage til sagen?

Dette er temaet for aftenens debat på Østerbro Bibliotekerne, der i dag vil sætte Iran under lup godt hjulpet af et skarpt panel.

Paneldeltagerne er:

Kvindelivfrihed: En non-profit og non-religiøs organisation, der har til formål at støtte Kvinde Liv Frihed Revolution i Iran igennem kulturelle, kunstneriske og fællesskabende aktiviteter både i og udenfor Danmark. De har hovedsæde i København, men samarbejder også internationalt. Kvindelivfrihed vil deltage sammen med deres samarbejdspartnere fra andre organisationer.

Jino Victoria Doabi: er bestyrelsesmedlem i Voice of Iran og kurdisk politisk flytning fra det iranske præstestyre. Hun er derudover medlem af Det Radikale Venstre, kandidat til Københavns Borgerrepræsentation, suppleant til hovedbestyrelsen i Københavns Kommune, samt kandidatstuderende i statskundskab på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Navid Molaaghaei: har tidligere studeret journalistik ved Syddansk Universitet og går nu på Mellemøstens sprog og samfund (persisk) ved Københavns Universitet. I sine studier fokuserer han på den moderne iranske litteratur og tager sidefag på Litteraturvidenskab og Oversættelsesstudier. Navid er iransk flytning og bosiddende i Danmark og har som den eneste i hans familie valgt en humanistisk uddannelse. Han er derudover forperson i Foreningen NASIM samt redaktør på dets tidsskrift Majalleh, og har bidraget med artikler om Iran i bl.a. Kristeligt Dagblad, RÆSON og Eftertryk.

Om arrangement serien:

Dette debatarrangement er en del af en serie af gratis arrangementer hvor Østerbro Bibliotekerne i samarbejde med foreningen Kvinde Liv Frihed sætter fokus på situationen i Iran.

Se også vores første arrangement i serien om Iran med lektor Rasmus Chr. Elling der handler om Iran et land i opbrud, tirsdag d. 7. februar.