Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Salen
Målgruppe
Alle
Organizer
Foredrag og debat

Kvindekampen i Iran med Nahid Riazi

07.06.23
Denne aften vil Nahid Riazi fortælle om kvindekampen i Iran fra Khomeini-regimets magtovertagelse i 1979 og frem til situationen i dag og de protester, der er opstået i kølvandet på 22-årige Mahsa Aminis død i moralpolitiets varetægt sidste år.

Nahid Riazi (født 1966) er en iranskfødt kvindesagsforkæmper og forfatter, som kom til Danmark som politisk flygtning i 1989. I bogen “Fremmedgjort i Iran – Fremmed i Danmark” fortæller hun om sine oplevelser som ung kvinde i Iran, om den unge generations kamp for at ændre på forholdene i landet og om den vold og brutalitet, de blev mødt med af regimet. Til arrangementet vil Nahid gøre os klogere på den linje, der går fra demonstrationerne i 1980’erne til de demonstrationer, vi ser i Iran i dag under sloganet “Kvinde-Liv-Frihed".

Til efteråret holder vi et arrangement, hvor forfatter og oversætter Shëkufe Heiberg dykker ned i et udvalg af kvindelige iranske forfatterskaber og undersøger, hvad skønlitteraturen kan fortælle os om Iran. Til arrangementet med Nahid har du mulighed for at blive klogere på kvinders forhold i Iran, inden du går i gang med bøgerne...

Arrangementet er blevet til i samarbejde med KVINFO.

Café Mors Varme Hænder står for salg af kaffe, te og kage.

Nahid Riazi “Fremmedgjort i Iran – Fremmed i Danmark”:

Lån den Bogen Fremmedgjort i Iran - fremmede i Danmark

Eller lyt til bogen

Bogen kan købes på forfatterskabet.dk