Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Foredrag og debat

Kvinder & litteratur

10.09.22
Om hvorfor damer, der var for meget, burde være vores helte i dag  

Kvinder & litteratur

Om hvorfor damer, der var for meget, burde være vores helte i dag  

I det skandinaviske kulturmiljø omkring århundredeskiftet fra det 19. til det 20. århundrede befandt der sig en række markante kvindelige forfattere. Det var kvinder, som levede skandaløse liv, skrev forargende bøger og rejste vidt og bredt. Kvinder, som var markante stemmer i deres samtid, og som var kendte både i Skandinavien og internationalt. De var skrivende divaer – og i samtidens øjne var de alt for meget!  

Mød journalist Sara Alfort, der i bogen ‘Damer der var for meget’ fortæller om en række kvinder, der trodsede samfundets konventioner og skubbede til grænsen for, hvad man kunne skrive om, hvad man måtte som kvinde, og hvordan frigørelse kunne se ud. Bogen følger kvinderne fra 1885 og frem til 1919 – perioden fra sædelighedsfejden og frem til, at alle skandinaviske kvinder havde fået stemmeret.  

Sara Alforts bog præsenterer i alt 13 kvinder. I dette foredrag vil Alfort særligt tage udgangspunkt i forfatteren Erna Juel-Hansen og tale om den tid, hun var en del af, det opgør, kvinderne bragte med sig, og hvorfor vi i dag burde se Erna Juel-Hansen og resten af flokken som vores helte.

Arrangementet er en del af Hovedbibliotekets arrangementsrække 'Noget om helte', hvor forfattere inviteres ind til at fortælle om andre forfatterskab som har inspireret, fascineret og optaget dem.

Om Sara Alfort

Sara Alfort er mag.art i litteraturhistorie og journalist. Tidligere skribent på den digitale avis Zetland. I 2021 udgav hun det anmelderroste ‘Manden der tegnede Danmark’, fortællingen om Ib Antoni.

Golden Days på Hovedbiblioteket

Arrangementet er en del af Golden Days 2022. Hele dagens Golden Days-program på Hovedbiblioteket ser således ud:

13.00-14.00: Kvinder & litteratur
14.30-15.40: Kvinder & magt. Læs mere om arrangementet.
16.00-17.00: Kvinder & Musik. Læs mere om arrangementet.

Der er fri adgang til arrangementet og alle er velkomne.

Vi glæder os til at se jer!
Bedste hilsner
Ellen og Tanne

Materialer