Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
30 Kr
Place / Room
Enghave Station
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Foredrag og debat

Shakespeare: Tilværelsen er et skuespil fuld af forklædninger

22.10.20
Foredrag om William Shakespeare

Verden er en skueplads

Skinnet bedrager! Kronen er hul!! Slagord som disse løber som en rød tråd gennem Shakespeares forfatterskab. Verden er ofte fremstillet som en skueplads – tingene er ikke det de giver sig ud for at være. Maskeballet bliver en demaskering, hvor bedraget lige så ofte afslører et selvbedrag.

Om Hamlet, King Lear, Macbeth

Skuespillet Hamlet (1603) er beretningen om en ung mand der vender tilbage til en verden, hvor alle naturlige relationer er sat ud af spil. En søn kan ikke tale med sin mor uden at det finder sted under overvågning. Overalt omkring sig ser hovedpersonen falskhed og forstillelse: ingen er det de giver sig ud for at være. Spillet om blændværker fortsætter i tragedierne King Lear (1608) og Macbeth (1623).

Foredrag ved Morten Dyssel

Kom på en shakespearesk rejse mod den totale desillusion, når  forsker Morten Dyssel en efterårsaften vil åbne op for den mest berømte af de 200 elizabethanske dramatikere – William Shakespeare!

Coverfoto Jette Ladegaard/Scanpix

Klassikerklubben Amager foregår i samarbejde mellem Sundby og Rodosvej biblioteker og litteraturforeningen amar:litt. Vi får støtte af Amager Øst Lokaludvalg.

Materialer