Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
75-200
Lokalitet
Biblioteksrummet
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Foredrag og debat

Tag Heksen Tilbage - UDSOLGT

14.06.22
Tag Heksen Tilbage er en workshoprække over 4 aftener, hvor vi genopliver heksens visdom og sætter heksen fri fra sit negative omdømme.

Vi dykker ned i heksens historie og prøver kræfter med forskelligt håndværk. Hver aften er sammensat af et praktisk og et teoretisk element - vi skal lave blomstertryk, salver, male og lave ritualer. Samtidig lærer vi om historien og kulturen, som har forbundet heksen med ondskab, og sætter heksen fri. Heksen har meget at bidrage med i vores moderne liv: Heksen inspirerer os til at genopdage naturens muligheder og bruge den mere bæredygtigt - og måske kommer vi i kontakt med skjulte sider af os selv i heksens spejl!

Hver workshop begynder med en cirkel, hvor vi taler sammen om dagens emne.

MÅLGRUPPE: 16 +

PRISER:

Tilbudspris: Alle 4 aftener for 200 kr. (Svarende til 50 kr. pr. workshop)

Pris for én workshop: 70 kr.

TIDSRUM: 19-21:30 på tirsdage.

UNDERVISER:

Ingeborg Elisabeth Vind - Uddannet Steiner pædagog, har tidligere undervist i workshoppen på Vestjyllands Højskole. Har et bredt kendskab til hekseriets historie, urter og naturmedicin mm.

Kontakt Ingeborg på mail: Ingeborg.eva@gmail.com

WORKSHOPS:

14/6/2022 - 4. Workshop - Ritual og ceremoni

Teoretisk indslag: Sankt Hans eller Sommersolhverv? Hvad er historien bag ritualet, som vi kender det, og hvorfor er der så meget kraft i fælles traditioner og højtider som Sankt Hans? Og hvorfor brænder vi stadig hestefigurer af? Vi kaster et kritisk blik på Sankthansaften, og diskuterer hvordan man alternativt kan fejre aftenen! Hvorfor er det for eksempel ikke en fejring af naturen og årsskiftet, som er i fokus, på en aften der markerer sommersolhverv?

Kreativt indslag: Vi genskaber vores egen ceremoni med bål og sang. Vi skal filosofere, meditere og fejre en aften i heksens tegn.

 

Arrangementet er støttet af Vanløse Lokaludvalg