Hovedbiblioteket
Foredrag og debat

TALETID - Fremtidens demokratiske samtale KV21

28.10.21
Kom til debatmøde på Hovedbibliotekets og bliv klogere på verden, før du skal stemme til KV21

Sociale medier, politik og måden vi taler sammen på

Sociale medier har for længst indtaget en markant plads i de fleste menneskers hverdag og vores fælles, demokratiske samtale foregår i stigende grad i digitale kommentarspor, opdateringer og videoklip. Også journalistiske medier og mange politikere bruger i stigende grad sociale medier til at nå ud til læsere, vælgere og den danske befolkning i det hele taget.

Men hvilke rammer sætter de sociale medier egentlig for vores samtale? Hvordan ændrer sociale medier vores adfærd og diskurs og hvordan ændrer og tilpasser vi os selv på den anden side til mediets algoritmer og mekanismer i kampen om danskernes opmærksomhed? Og hvordan sikrer vi en nuanceret, oplysende, åben og inkluderende demokratisk samtale i fremtiden på sociale medier?

Københavns Hovedbibliotek afholder op til kommunalvalget d. 16. november tre debatarrangementer. Til det første debatarrangementet ’Fremtidens demokratiske samtale’ har vi inviteret 4 eksperter på området ind, så de kan gøre os klogere på, hvilken betydning sociale medier har for den offentlige samtale, politiske diskurs og i sidste ende vores demokrati.

Panel

Vincent Hendricks, dr.phil., ph.d. og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet, grundlægger og leder af Center for Information og Boblestudier, vil bidrage med viden om polariseringsmekanismer, meningsmiljøer og opmærksomhedsøkonomi.

Mikkeline Thomsen, fra analysebureauet Analyse&Tal, vil fortælle om politikeres brug af sociale medier med udgangspunkt i de analyser, Analyse&Tal foretager.

Andreas Thyrring, fra Ulveman & Børsting, tidligere chef for Venstres Center for Kommunikation og Politik på Christiansborg og en af de nærmeste politiske rådgivere for Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen, vil bidrage med perspektiver på politikeres brug af og strategiske tilstedeværelse på sociale medier.

Christian Mogensen, uddannet i psykologi og filosofi, specialkonsulent hos Center for Digital Pædagogik, vil bidrage med perspektiver på adfærd og aggressivitet i den politiske SoMe debat samt de psykologiske, sociale og politiske dispositioner vi bringer med os fra offline til online tilstedeværelse (og omvendt).