Om dette arrangement

Tid
18:00 - 19:00
Pris
Gratis
Sted
Hovedbiblioteket
Krystalgade 15
1172 København K.
Lokalitet
Debat
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Foredrag og debat

TALETID : Fremtidens klimaansvar KV21

11.11.21
Kom til debatmøde på Hovedbiblioteket og bliv klogere på verden, før du skal stemme til KV21

Hvorfor handler vi ikke hurtigere på klimakrisen, når nu vi er enige om problemet?

Klimaforandringerne og den globale opvarmning optager mange og virker skræmmende. Udfordringen med at stille om til en bæredygtig verden synes enorm, og mange borgere kigger utålmodigt efter de store gennemgribende forandringer, det kræver. På samme måde som man fx har handlet og indført en lang række markante indgreb for at løse krisen med Covid. Spørgsmålet er imidlertid, hvem der skal tage ansvaret for, at vi i et snævert kapløb mod tiden kommer videre og får indført de nødvendige ændringer i tide? Hvordan sørger vi for, at hele samfundet trækker i samme retning og klimafrustrationerne ikke udvikler sig destruktivt?

Københavns Hovedbibliotek afholder op til kommunalvalget d. 16. november tre debatarrangementer og har i forbindelse med arrangementet ’TALETID - Fremtidens klimaansvar’ inviteret tre eksperter tæt på klimasagen ind, der kan gøre os klogere på, hvem det er, der skal være drivkraften bag den gigantiske grønne omstilling, vi står overfor.  Er det borgerne, kommunerne, virksomhederne, forskerne, Christiansborg eller nogle helt andre, der skal presse tempoet op?

Dagens moderator er Jørgen Steen Nielsen, forfatter og klimajournalist ved Dagbladet Information.

Panel:

Phie Ambo, filmdokumentarist, vil dele de observationer, hun har gjort sig omkring forholdet mellem den folkelige (aktivistiske) klimabevægelse på borgerniveau over for det politiske arbejde for klimaet på Christiansborg i forbindelse med tilblivelsen af hendes dokumentar ’70/30’. En film der skildrer tilblivelsen af den danske klimalov.

Anna Esbjørn, programchef for ’Fremtidens byer’ hos Concito, vil fortælle om den praktiske virkelighed hun står overfor ude i kommunerne, når de skal hjælpes til at få deres klimaplaner og -indsatser til at leve op til Paris-aftalen. Hvor hurtigt går det? Hvad giver medvind og modstand? Og hvad skal der til for, at det går endnu hurtigere?

Theresa Scavenius, forsker og leder af klimapartiet Momentum. vil dele sine erfaringer omkring skiftet fra at arbejde med klimakrisen i et forskerperspektiv til at arbejde for klimaløsninger på politisk niveau. Hvad er det, der gør det så svært at handle hurtigt i det nuværende politiske system, når man rent faktisk er enige om problemet, der skal løses? 

 

Materialer