Om dette arrangement

Tid
18:00 - 19:00
Pris
Gratis
Sted
Hovedbiblioteket
Krystalgade 15
1172 København K.
Lokalitet
Debat
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Foredrag og debat

TALETID : Fremtidens økonomi KV21

04.11.21
Kom til debatmøde på Hovedbibliotekets og bliv klogere på verden, før du skal stemme til KV21

Hvordan kan vi tænke økonomi på nye måder?

Økonomi er vi alle sammen afhængige af. Vi indgår i den både privat og samfundsmæssigt - og vi har brug for den. Økonomi er imidlertid ikke baseret på objektive principper, men udgør en meget kompleks størrelse, hvor forskelligrettede ideer, værdier og historiske realiteter gør sig gældende.

Københavns Hovedbibliotek afholder op til kommunalvalget d. 16. november tre debatarrangementer og har i forbindelse med arrangementet ’TALETID - Fremtidens økonomi’ inviteret to forfattere og en forsker ind, der kan gøre os klogere på mulighederne for at tænke økonomi på nye måder.

Dagens moderator er Lars Trier Mogensen, politisk kommentor og journalist ved Dagbladet Information.

Panel:

Pelle Dragsted, politiker og forfatter, vil med udgangspunkt i bogen ’Nordisk socialisme: På vej mod en demokratisk økonomi' præsentere sine tanker om et samfund med en mere demokratisk styring af økonomien og en højere grad af indflydelse fra medarbejdere i virksomheder.

Anders Blok, lektor ved Sociologisk Institut (KU) og medforfatter til ”Den bæredygtige stat” (sammen med Rasmus Willig), vil stille skarpt både på den britiske økonom Kate Raworths Doughnut-model - en økonomisk model for det 21. århundrede med et bæredygtigt afsæt - og på hvad der skal til for at ændre grundlaget for vores økonomiske tænkning/mentalitet her nu, hvor klimaet er presset og tid er en mangelvare.

Pernille Wahlgreen, forfatter til bøgerne ’Investér i livet – køb aktier og bliv fri’ samt ’Investér bæredygtig', vil fortælle om de personlige valg, hun har truffet i sit liv, hvor hun har frasagt sig det traditionelle arbejdsmarkeds hamsterhjul for i stedet at leve af egne aktieinvesteringer og med et nedsat forbrug.

 

 

 

Materialer