Jagtvej 227, 2100 København Ø
Kurser & workshops

Den Vandrende Strikker: Gåtur og foredrag

21.05.22
Ta' dit strikketøj i hænderne og kom med på en spændende gåtur med Den Vandrende Strikker Kasper Thomsen

"At strikke er i dag blevet til en hobby, fremfor et håndværk. Det er vigtigt for mig at kunne fremvise, hvordan strik har været et vigtigt håndværk og som var almindeligt at kunne for alle i Danmark."

Gennem sin uddannelse i Historie og Religionsvidenskab og sit arbejde i Den Gamle By i Aarhus er især spørgsmålet om gamle dages sæder og skikke blevet et centralt spørgsmål for Kasper Thomsen. Hvordan levede man? Hvad beskæftigede man sig med? Hvordan hang verden sammen? I sine undersøgelser har Kasper bl.a. set på strikningens praktiske og kulturelle rolle op gennem tiden og om fattige hårde og arbejdsomme liv, hvor der ikke var råd til at have ledige hænder.

Tag derfor dit strikketøj i hånden og hør, hvordan det at "gå-strikke" ikke bare er en del af den danske kulturhistorie, men har været et nødvendigt livsvilkår.

Program

ca. 13.00: Afgang fra Øbro Jagtvej Bibliotek (Jagtvej 227). Gåtur på 30 min. med strik til Det Røde vilde Hus i Sibeliusgade

ca. 13.30: 30 min. foredrag om strikningens historie med Kasper Thomsen - Den Vandrende Strikker + en sodavand

ca. 14.00: 30 min. gåtur med strik tilbage til Øbro Jagtvej Bibliotek (Jagtvej 227)

Er der udsolgt? Fortvivl ikke, hvis der er mindst 15 på venteliste, laver Kasper en ny gåtur lørdag kl. 15.30-17.