Verdensbroderidag
Verdensbroderidag den 30. juli 2021 kl. 12-17

Om dette arrangement

Tid
12:00 - 17:00
Pris
Gratis
Sted
BIBLIOTEKET´s forhal – og, hvis godt vejr på pladsen foran BIBLIOTEKET
Rentemestervej 76
2400 København NV
Lokalitet
BIBLIOTEKET
Målgruppe
Alle
Kurser & workshops

Verdensbroderidag

30.07.21
Verdensbroderidag den 30. juli 2021 kl. 12-17

Vi fejrer dagen med en broderi-workshop i bibliotekets forhal – og, hvis godt vejr på pladsen foran BIBLIOTEKET. Tag familie og venner med.

Temaet for Verdensbroderidagen 30. juli 2021 på BIBLIOTEKET på Rentemestervej er: BRODEREDE BUDSKABER

Vi broderer vores budskaber/bønner til - eller vores ønsker/håb for - vores venner, børn, familie, medmennesker, NV, Biblioteket, politikere eller Verden.

Alle er velkomne til at komme og brodere med. Værkstedet stiller de fornødne materialer og redskaber til rådighed – så bare kom, som du er. Arrangementet er gratis.

Tovholder og vejleder på dagen er Birthe Forst Jensen.
Birthe kan du også finde som vejleder i tekstilværkstedet og på sy- og broderiworkshop i efteråret.

Vi broderer på fast stof (ensfarvet eller let mønstret) i mange forskellige farver og monterer stofstykkerne på ringe, som skal hænge ned fra loftet.
Idéen er inspireret af tibetanske bedeflag, hvis budskaber spredes af vinden.

Hvis du har materialer selv, som du ønsker at benytte, så er det helt i orden.

Der vil løbende blive instrueret i de simpleste broderisting til frit broderi: forsting, stikkesting (bagsting) og kædesting.

Nybegyndere og øvede kan deltage, og børn og voksne. Dog gælder det, at hvis du er under 12 år, skal du medbringe en voksen til workshoppen.

Hvis du ikke kan nå at være med fredag den 30/7, så kan du fremstille dit ”flag” derhjemme” og aflevere det på Biblioteket i den bemandede åbningstid.

Sidste frist for at aflevere sit bidrag er tirsdag den 31. august 2021.

Derefter monteres alle bidrag og udstilles i Biblioteket på Rentemestervej i ca. en måned.

Mere præcise datoer for selve udstillingen og efterfølgende afhentning af broderier slås op i Facebook-grupperne ”BIBLIOTEKET” og ”Værkstederne”.

 

Verdensbroderidagen blev startet af en lokal forening under Täcklebo Broderi Akademi i Sverige i 2011.

Denne forening nedfældede et Manifest for Verdensbroderidagen, hvori der står, at fejringen bør tage udgangspunkt i broderi som en social og mellemmenneskelig handling, en global og healende aktivitet samt en fredfyldt og befriende beskæftigelse.

Og efter mange, lange måneder med nedlukning, virus, bekymring og ufri aktiviteter, er det med stor glæde, at BIBLIOTEKET nu igen kan åbne for aktiviteter med fokus på samvær, fællesskab, fred og frihed.