Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Dag Hammarskjölds Allé 19
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Litteratur og lyrik

BESAT AF: ROMANCE - Jane Austen & følelserne

12.10.23
Romance er populær som aldrig før, og læserne dyrker forfatterne som idoler. Over fire arrangementer tager vi på lystvandring i romancelitteraturens vildtvoksende have og hengiver os til begejstringen. Til dette arrangement dykker vi ned i Jane Austens forfatterskab på Østerbro Bibliotek torsdag 12. oktober kl. 19:00.

BESAT AF: ROMANCE - Austen og følelserne

Vi sætter fokus på Jane Austens store kærlighedsromaner i et historisk og feministisk perspektiv. Hvordan har kærligheden som ide ændret sig fra Austen til i dag? Hænger romancegenrens succes sammen med nutidens fokus på følelser? Hvorfor hitter Austen stadig, og hvorfor har den historiske romance så stor succes?

Tilmelding

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via Billetto.  

Mød panelet

Karen Vallgårda: er pioner for indenfor forskningsfeltet følelseshistorie i Danmark – det er et perspektiv på historieskrivning, hvor man er særligt optaget af tidens store og gennemgående følelse; som eks. romantisk kærlighed, kollektiv skam el.lign. Hun er lektor, forfatter og ph.d., og vil guide os gennem kærlighedens snørklede kulturhistorie fra Austen til nu.

L. Sherman: er et forfatter-pseudonym for Ulrika Louisa Bjerregaard. Hun debuterede som skønlitterær forfatter i 2018 og står bl.a. bag de romantiske serier Fortabt i Aarhus og Forført i Aarhus. Sidenhen har hun skrevet adskillige romance-, fantasy- og børnebøger, hvoraf mange er solgt til udgivelse i udlandet. Siden sin debut har hun været en toneangivende stemme på den danske romance-scene, hvor hun – gennem stærke karakterer – udbreder romance-genrens feministiske og samfundsaktuelle potentiale. Med romanserien ”Den maskerede gentleman” har hun kastet sig over historisk romance.

Nina Sanderhoff Hansen: Vores dedikerede Austen-fan og redaktør for Flamingo under Gyldendal. Hendes kærlighed til Jane Austen og litteratur startede i en ung alder. Da hun som teenager åbnede Stolthed og Fordom for første gang blev hun fortabt i Austens univers, hvilket hun – adskille bøger, film og tv-serier senere – stadig er. 

Moderator til arrangementet er Sarah von Essen – måske den største romancekapacitet i Danmark. Hun er forlagsredaktør hos Flamingo, podcastvært, oversætter af romancelitteratur til dansk og en kæmpe fortaler for genren. Sarah von Essen er moderator på alle arrangementer i arrangementsrækken BESAT AF: ROMANCE.

Om arrangementsrækken BESAT AF: ROMANCE

Vi skal høre om nye hovedpersoner – er der en queer-revolution på vej? Vi skal se romance i et historisk perspektiv – hvordan har kærlighed i litteraturen ændret sig fra Jane Austen til nu? Og vi skal dykke ned i en massiv fankultur, hvor læserne skriver med på deres yndlingsromancer og skaber uventede forlagssuccesser. Og så skal vi høre om en genre, der eksploderer på alle medier, men stadig ikke får hjerter i aviserne. Hengiv dig til lystfuld læsning på dit lokale bibliotek.

Kom med til BESAT AF: ROMANCE –Litterære it-girls på Brønshøj Bibliotek.

Kom med til BESAT AF: ROMANCE – Queer romance på Kulturstationen Vanløse.

Kom med til BESAT AF: ROMANCE – Fra bog til skærm på Ørestad Bibliotek.

Materialer