Litteratur og lyrik

Den Røde Sofa: Ida Hoeck og Pia Deleuran

11.04.19
Den Røde Sofa får besøg af Ida Hoeck og Pia Deleruan, der vil fortælle om "Mor - en antologi om moderskab", der beskriver de mange forskellige måder, man kan være en mor på.

Denne gang får Den Røde Sofa besøg af Ida Hoeck og Pia Deleruan, der vil fortælle om "Mor - en antologi om moderskab", der beskriver de mange forskellige måder, man kan være en mor på.

Ida Hoeck er uddannet sociolog og arbejder som selvstændig konsulent. Sammen med sin konsulentkollega Anne Jøker har hun udgivet bogen ”Fører din ledelse til velfærd?". Derudover er hun en del af Den Fortællende Karavane, som har udgivet en række antologier om kvinders liv, vilkår, drømme og erfaringer. Den første antologi ”Livet givet - Glimt af almindelige kvinders ualmindelige livserfaringer” udkom i 1999. Hun har også bidraget til ”Den erotiske side – om kvinder og lyst – 30 kvinder beretter” fra 2007 og senest til antologien ”Mor – an antologi om moderskab” fra 2017, hvor hun skriver om at være mor til unge voksne børn.

Pia Deleuran (f. 1960) er cand.jur. et art. fra Københavns Universitet. Hun er advokat og mediator og har arbejdet med og skrevet om konflikthåndtering i mange år. I samarbejde med kolleger og netværk har hun i forskellige udgivelser sat fokus på forhold, der kan øge forståelsen af de konflikter, som opstår i forskellige sammenhænge. Grundlagsforhold som køn, kultur og juraens natur er omdrejningspunkterne. En tydeliggørelse af den alternative konfliktløsnings betydning og potentiale og det juridiske systems helt centrale rolle i et demokrati er vigtige pejlemærker i Pias forfatterskab, ligesom ligeværdsbetragtninger er det.