digtere imellem kulturer

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 Kr
Sted
Danmark
Målgruppe
Alle
Litteratur og lyrik

Digtere imellem kulturer

30.05.18
Özcan Ajrulovski, Nilgün Erdem, Amin Al-Jaderi & Danial Khalil er alle (på nær Danial) debuteret med en digtsamling i sidste halvdel af 2017. Onsdag d. 30. Maj kommer de forbi os på Christianshavns Bibliotek og læser op af deres digtsamlinger og debatterer temaer som integration, feminisme, social kontrol & ungdomsliv blandt etniske minoriteter. Vi glæder os og alle er velkomne!!!

Özcan Ajrulovski, Nilgün Erdem og Amin Al-Jaderi har fået opmærksomhed fra flere medier. De har blandt andet været forbi P1´s Geetisk råd, hvor de læste op og debatterede nogle af tematikkerne fra deres digtsamlinger. Programmet kan fanges her: http://www.dr.dk/radio/p1/geetisk-rad/geetisk-rad-36.

Danial Khalils digtsamling blev nomineret til BogForums Debutantpris og han er bl.a. interviewet af Kristelig Dagblad: https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/slave-af-allah-og-produkt-af-eu....

Fælles for digtene er mange af de samme gennemgående tematikker, men set fra forskellige perspektiver og skrevet i hvert deres poetiske sprog.

Digterne ønsker at skabe en dialog om poesi og de kulturer de er opvokset imellem og det ungdomsliv de har levet og stadig lever i dag.

 

Forfatter til Jeg vågner op som fremmed Özcan Ajrulovski  (f.1987) er opvokset i Københavns Nordvest kvarter. Han er tredje generations indvandrer og efterkommer af gæstearbejdere fra ex-Jugoslavien med makedonsk-tyrkisk baggrund, der kom til Danmark i 1960’erne, under akut behov for arbejdskraft udefra. ‘Jeg vågner op som fremmed’, handler om at blive betragtet som fremmed, i det land man anser som sit hjemland. Özcan Ajrulovski har en bachelor indenfor Digital Konceptudvikling og har tidligere skrevet debatindlæg for blandt andet Politiken, Information og Jyllandsposten. Jeg vågner op som fremmed er en anmelderrost digtsamling, der udkom hos forlaget Copenhagen Storytellers d. 28. September 2017.

 

Forfatter til Pudder og Ph.D.er. Nilgün Erdem (f. 1987) er dansk-kurder og uddannet folkeskolelærer og pædagogisk antropolog fra Aarhus Universitet. Hun har tidligere undervist flygtningekvinder i dansk i Helsingør. Pudder og Ph.d.er. – feministiske digte fra mine tyvere er en feministisk digtsamling, som er udkommet d. 4. Oktober 2017 hos forlaget Mellemgaard. Digtene fortæller om den kamp, hun har kæmpet gennem sine tyvere for at forsvare sin integritet og finde sit eget ståsted.      

 

Forfatter til Sandfærdig faktion Amin Al-Jaderi (f.1986) er delvist opvokset i Mjølnerparken på Nørrebro og i Hellerup. Amin er forfatter, den Poetiske dimension i Radio 24syvs satiriske og politiske program ’’Københavnermodellen’’, foredragsholder, pioner og studerende på Københavns Universitet. Sandfærdig Faktion er en ny og opsigtsvækkende digtsamling, den omhandler det perspektiv, mange unge mellemøstlige fyre har i Danmark, observationer fra gymnasietiden, systemkritik samt forholdet mellem kunst og kriminalitet. Udkom d. 2. Oktober 2017 hos Forlaget Emeritus.

 

Forfatter til Kærlighed Og Kulturskyer Danial Khalil (f.1992) er en dansk digter med afghanske rødder. Bosiddende i Søborg og  cand.merc.studerende ved Copenhagen Business School. Han udgav sin debut i Januar 2016. Digtsamlingen er et væsentligt bidrag til at belyse de konflikter, som kulturforskelle kan skabe. Endvidere giver den indblik i en række eksistentielle problemer: den svære kærlighed, både den kødelige, den forbudte og den usagte til forældrene. Skismaet mellem lyst og pligt, hvor omdrejningspunktet er den indre kamp og splittelse ved at have et ben i flere kulturer. Kærlighed og kulturskyer er hans første udgivelse hos Forlaget Mellemgaard, og den høstede stor anerkendelse og blev nomineret til BogForums Debutantpris 2016.

 

Materialer

Özcan Ajrulowski (f. 1987): Jeg vågner op som fremmed : digte
Reservér
  • Bog

Jeg vågner op som fremmed : digte

Af Özcan Ajrulowski (f. 1987) (2017)
Læs mere
Nilgün Erdem (f. 1987): Pudder og ph.d.er : feministiske digte fra mine tyvere
Reservér
  • Bog

Pudder og ph.d.er : feministiske digte fra mine tyvere

Af Nilgün Erdem (f. 1987) (2017)
Læs mere
Amin Al-Jaderi: Sandfærdig faktion : digte
Reservér
  • Bog

Sandfærdig faktion : digte

Af Amin Al-Jaderi (2017)
Læs mere
Danial Khalil (f. 1992): Kærlighed og kulturskyer
Reservér
  • Bog

Kærlighed og kulturskyer

Af Danial Khalil (f. 1992) (2016)
Læs mere
Spørg biblioteket