Litteratur og lyrik

Forfatternes Litteraturhistorie: Adda Djørup om Julio Cortazar

01.10.19
Adda Djørup fortæller om den argentinske forfatter Julio Cortázar
Danske skønlitterære Forfattere byder i samarbejde med Hovedbiblioteket velkommen til endnu en sæson af foredragsrækken Forfatternes Litteraturhistorie.

Det er med stor glæde at vi kan annoncere at Adda Djørup bliver efterårets første taler. Adda har valgt at tale om den argentinske, formeksperimenterende forfatter Julio Cortazar.

Cortazár er litterært inspireret af landsmanden Jorge Luis Borges. Et af hans essays er kendt for at have dannet litterært forlæg til kultfilmen Blowup fra 1966. I 2017 udkom endelig i dansk oversættelse ved Rigmor Kappel Schmidt Cortázars grænsebrydende hovedværk fra 1963 Hinkeleg.

Adda Djørup debuterede i 2005 med digtsamlingen 'Monsieurs monologer', men har også udgivet flere novellesamlinger, senest 'Poesi og andre former for trods' i 2015.

Det vil undervejs i foredraget både være muligt at høre uddrag fra bogen og stille spørgsmål.

Der serveres kaffe og te i pausen.

Om Forfatternes Litteraturhistorie:
Siden 2017 har den faglige forening DsF (Danske skønlitterære Forfattere) afholdt 6 årlige foredrag under titlen 'Forfatternes Litteraturhistorie'. Ideen med foredragene er, at en forfatter får mulighed for at tale om en anden forfatter og dennes forfatterskab.

Siden 2019 har DsF indgået et samarbejde med Hovedbiblioteket, som nu lægger rammer til foredragsrækken.