Litteratur og lyrik

Forfatternes litteraturhistorie: Mathilde Walter Clark om J. M. Coetzee

03.03.20
Mathilde Walter Clark fortæller om den sydafrikanske forfatter J. M. Coetzee

Oplev forfatter Mathilde Walter Clark fortælle om den sydafrikanske forfatter J. M. Coetzees forfatterskab

Om J. M. Coetzee

Coetzee’s forfatterskab er en undersøgelse af kolonisering, forholdet mellem den koloniserede og den koloniserende, magt, andethed og hvordan sprog kan undertrykke.

Coetzee blev født i Cape Town og boede der i mange år, mens han underviste i engelsk på universitetet.

Han vandt i 2003 Nobelprisen i litteratur og blev i 1999 den første forfatter til at vinde The Man Booker Prize to gange for hhv. romanerne Life & Times of Michael K. (1983) og Disgrace (1999)

Om Mathilde Walter Clark

Dansk-amerikanske Mathilde Walter Clark debuterede i 2004 med Thorsten Madsens Ego og har senest udgivet gennembrudsromanen Lone Star, der handler om Mathilde Walter Clarks forhold til sin amerikanske far. Hun er uddannet i filosofi og dansk, hvilket mærkes i teksten, der er præget af filosofiske eksperimenter, undersøgelser af, hvad det vil sige at være menneske i verden og eksistentialistisk uro.

I marts 2020 udkommer Clark med en ny bog på Politikens Forlag, Huset uden ende – en essaysamling om et mord, der blev begået i familiens hus i St. Louis.

Om Forfatternes Litteraturhistorie

Siden 2017 har den faglige forening DsF (Danske skønlitterære Forfattere) afholdt en række foredrag under titlen Forfatternes Litteraturhistorie. Ideen med foredragene er, at en forfatter får mulighed for at tale om en anden forfatter og dennes forfatterskab. Foredragene er  - ud over at være spændende indblik - også  på et højt fagligt og litterært niveau, og med baggrund i et ønske om, at de også måtte komme til glæde for en bredere skare af litteraturinteresserede i Danmark er der fra start 2019 indgået et samarbejde med Københavns Hovedbibliotek om afholdelse af 6 årlige foredrag.