Foto: Albert Madsen

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Litteratur og lyrik

Månedens forfatter: Asta Olivia Nordenhof

30.04.20
Oplev anmelderroste Asta Olivia Nordenhof i samtale om romanen 'Penge på lommen'

Asta Olivia Nordenhof har endnu engang markeret sig som en af de stærkeste litterære stemmer i sin generation med det nyligt udgivne første bind af det bebudede syvbindsværk Scandinavian Star.

Nordenhof debuterede i 2011 med Et ansigt til Emily der er en samling af tekstbidder, dagbogsnotater, replikker og breve, der kredser om fravær, nærvær og muligheden for intimitet på tværs af afstande. I 2013 udkom digtsamlingen Det nemme og det ensomme som for alvor gav Nordenhof et gennembrud og et publikum. Digtsamlingen blander private og barske bekendelser, politiske udsagn og poetiske naturbesyngelser og fik roser hele vejen rundt fra berørte og overvældede anmeldere.

I 2020 udkom så Penge på lommen, der er et både historisk og kapitalismekritisk værk, hvor også temaer om velstand, social mobilitet og skam træder frem. På Nordenhofsk vis fortælles denne store historie om vores samfund i første bog gennem den nære og personlige fortælling om ægteparret Maggie og Kurt.

Nordenhof har vundet Montanas Litteraturpris, 2013. Albert Dams mindelegat, 2014. Klaus Rifbjergs debutantpris, 2014. F.P. Jacs Mindelegat, 2015. Morten Nielsens Mindelegat, 2017. Skulderklaplegatet, 2019.

Om Penge på lommen, Scandinavian Star del 1

Penge på lommen er første del af en romanføljeton, der har mordbranden på Scandinavian Star som et gennemgående motiv. Omdrejningspunktet er altså en faktisk begivenhed, men føljetonens karakterer er opdigtede. I denne del møder vi Kurt og Maggie. De bor på en gård lidt udenfor Nyborg. Kurts busselskab har i nogle år i træk givet et pænt overskud, og Kurt drømmer om at investere pengene i noget stort. Imens prøver Maggie at forstå, hvad kærlighed er og hvorfor hun tillod kærligheden at æde hendes liv. Vi møder også fortælleren. Hun er egentlig bare på vej et sted hen på Fyn, da hun får en forskrækkelse, som fører hende ind i Kurt og Maggies liv.