Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Litteratur og lyrik

MÅNEDENS FORFATTER januar / Jeanette Varberg

25.01.22
Oplev den populære forfatter Jeanette Varberg fortælle om urtiden og vores fælles forhistorie

Månedens forfatter: Jeanette Varberg

Jeanette Varberg formidler vores forhistorie så stenalderbonden, vikingernes togter og verdenshistoriens store epidemier står lyslevende for vores blik.

Hun er en af vor tids mest populære formidlere af Danmarks historie og har skrevet adskillige bøger, der på skarp og underholdende vis levendegør tidligere tiders samfund, konflikter og begivenheder. Særligt kan nævnes bogen ’Den fjerde rytter’ om 10.000 års epidemihistorie og bogen ’Urtid’ fra oktober 2021, der med udgangspunkt i arkæologiske fund fortæller om, hvordan det var at leve i urtidens samfund og særligt kvindens rolle heri.

Varberg er uddannet arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet og optræder tit i medierne med historiske vinkler på nutidens store udfordringer. I 2014 modtog hun Danmarks Radios store formidlingspris, Rosenkjærprisen, og Blixenprisen for sin bog ”Fortidens slagmarker - krig og konflikt fra stenalder til vikingetid.” Hun var desuden nomineret til årets dansker i 2017.

Interviewer er Tine Kirkensgaard, redaktør på Politiken Historie.

Sæt kryds i kalenderen den 25. januar, hvor Varberg gæster Hovedbiblioteket i anledning af udgivelsen ’Urtid.’ Der er fri adgang til arrangementet.

Om ’Urtid’

Grave, skatte og ofringer i moser er alt sammen efterladte spor fra dem, som var her før os. De er små brikker i et stort puslespil, som i sidste ende giver os et billede af den ældste historie for den lille plet på jorden, som vi i dag kalder Danmark.

Gennem arkæologi og historie er vi kommet tættere på vores egen urtid – og de seneste årtiers naturvidenskabelige forskning har på mange måder revolutioneret vores viden om fortiden.

Foruden overblikket over vores forhistorie er Urtid også en fortælling om menneskets udvikling og samspil med den natur, vi lever i, og som til alle tider har formet vores måde at være i verden på. I bogen har Jeanette Varberg desuden et vågent øje for kvindernes rolle som andet og mere end dem, der føder børn i skyggen af mændene.