Fotograf: Lea Meilandt

Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Livestream via Facebook
Målgruppe
Voksne
Litteratur og lyrik

MÅNEDENS FORFATTER maj / Charlotte Weitze

19.05.21
Mød 'Månedens forfatter' Charlotte Weitze via livestream og hør hende fortælle om sin seneste udgivelse "Rosarium". En slægtsroman der i den grad har taget anmelderne med storm og markeret Weitzes internationale format.

Magisk slægtsroman om køn, videnskab og ikke mindst menneskets forhold til naturen 

Interview via Livestream på Facebook

Mød forfatteren Charlotte Weitze, når Hovedbiblioteket (via livestream) inviterer læserne ind i Krystalgade til majs udgave af ’Månedens forfatter'. Charlotte Weitze interviewes her af Steffen Krejberg fra den københavnske natur- og videnskabsfestival Bloom. Der vil undervejs være nedslag i forfatterskabet, men fokus er primært på den nye udgivelse 'Rosarium'.

Om bogen 'Rosarium'

'Rosarium' er en eventyrlig slægtsroman i tre dele. I første del befinder vi os i starten af det 20. århundrede dybt i de polske skove, hvor en bror og en søster er flygtet ud – og her langsomt bliver en del af naturen. I anden del følger vi søsterens barn Johannes (senere Johanne), hele vejen fra en række naturvidenskabelige studier Sydamerika til en ansættelse i Botanisk Have i København, hvor hun forsker i en mystisk rose. Sidste del foregår i nutiden hos Johannes barnebarn Ester (og dennes datter Fine), der primært lever af sollys.

'Rosarium' er en vildtvoksende fortælling, der er med til at kaste lys over menneskets forhold til naturen. Hvordan alt omkring os udgøres af fine kredsløb, som vi ikke kan se, men som vi er afhængige af. Og hvordan naturen er et landskab med logikker og navne, de færreste kender, men som er grundlaget for vores eksistens

Du finder arrangementet (som pt er uden publikum) på Hovedbibliotekets facebookprofil, hvor vi livestreamer interviewet. Begivenheden vil her blive opdateret med et link direkte til streamet.

Om forfatteren:

Charlotte Weitze, f. 1974, debuterede med novellesamlingen 'Skifting' i (1996), som hun fik BogForums Debutantpris for. Siden har hun udgivet radiodramatik, noveller og romaner. Her senest den dystopiske klimaroman 'Den afskyelige' (2016). Folkefortællinger, det eventyrlige og naturen er en rød tråd i forfatterskaber, der gør Weitze til en særlig stemme i det litterære landskab i Danmark. Klimaproblemet er et emne, der optager forfatteren meget og optræder derfor ofte i den offentlige debat omkring bæredygtighed.