Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Sted
Wildersbro
Lokalitet
Wildersbro
Arrangører
Christianshavns Bibliotek, Christianshavns Bogfestival
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Litteratur og lyrik

Rabalderstræde på Christianshavn

21.04.23
UDSOLGT / VENTELISTE Alletiders værtshuse på Christianshavn - forretning eller socialkontor?

Tag med på en tur i det kvarter, som Gasolin navngav Rabalderstræde - andre kalder det ’Dødsruten’. Her var lyset aldrig slukket, for i de mange værtshuse flød det med sprut i stride strømme, og sådan er det næsten også i dag. På denne vandretur får vi en bid af historien fortalt af kunsthistoriker Ove Bjørn Petersen, medforfatter til den nye bog ’Alletiders værtshuse på Christianshavn’.

Praktisk

Billetter er gratis. Der er begrænsede pladser og først til mølle. Du bedes annullere din billet hvis du bliver forhindret i at deltage, så vi kan give pladsen videre til en anden.

Startsted: Wildersbro ved Kanalens Anneks, tæt på Christianshavns Færgecafé.

Undervejs gør vi stop udenfor nogle af de værtshuse, som stadig kan kaldes brune værtshuse med højt skum og fæl røg. Og så er der jo en håndfuld tidligere værtshuse, som nu er restaurant eller som blot er bukket under for tidens tand; de får også et par ord med på vejen. Undervejs får vi en forfriskning, og til sidst tester vi vor viden om Rabalderstræde, hvor æren og to bøger er på spil. 

Turen slutter cirka kl. 18.00 hos Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv, i Vagthuset, Torvegade 75.

Ved almindeligt dansk forårsvejr gennemføres turen i dertilhørende praktisk påklædning. Ved styrtregn eller andet vejrligt overdrev forsøger vi at finde en ny dato - men vi satser naturligvis på sol og glade dage!

Christianshavns Bogfestival 2023

Arrangementet er en del af Christianshavns Bogfestival 2023, hvor du fra d. 17.-23. april kan opleve en række litteratur- og kulturarrangementer i Københavns mest charmerende bydel. Læs mere og se årets program her.

Materialer