Om dette arrangement

Tid
19:00 - 19:30
Pris
Gratis
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Litteratur og lyrik

Smagsprøver på en læseklub - "Fra skuespil til vellykkede romaner"

24.08.22
I efteråret kan du få en smagsprøve på hvad det vil sige at være i en læseklub. Vi har tre forskellige forløb, hvor man mødes fire gange i løbet af sæsonen.

For nogen kan det føles som en stor forpligtelse at melde sig ind i en læseklub og samtale om en bog. Måske vil det være rart lige at prøve det af og se om det er noget?

Derfor vil vi prøve noget nyt og udbyder her til efteråret tre læseklubber med hver sit tema: Nyfortolkede dramaer ”Fra skuespil til vellykkede romaner”, ”Nigeriansk litteratur” og de populære ”Tænkepauser”.

Til hver af de tre nye læseklubber vil der være et lille velkomstmøde, hvor I får udleveret den første bog og bibliotekarerne kommer med praktisk information og inspiration til samtale. Herefter står medlemmerne selv for hvordan møderne skal forløbe. Vi sørger for bestilling og udlån af bøgerne.

For at bevare dynamikken i læseklubberne er det vigtigt, at man deltager i de fleste af de fire planlagte møder og får læst bøgerne.

Fra skuespil til vellykkede romaner

I denne læseklub kaster vi os over litteratur, som er gendigtninger af store dramaer af Shakespeare og Henrik Ibsen. Det er ikke nødvendigt at have læst de oprindelige dramaer, men hvis du er interesseret i at læse dem, vil vi naturligvis gerne hjælpe med at skaffe dem.

Man vil også kunne finde litteraturen på e-reolen, både som e-bog og lydbog.

Velkomstmøde onsdag d. 24. august kl. 19

1. møde: onsdag d. 28. september kl. 19

Edward St Aubyn: Dunbar

Vi starter med Dunbar, som er en del af serien ”Shakespeare i et nyt årtusind”, der udkom i forbindelse med 400-året for Shakespeares død, hvor Edward St Aubyn har bidraget med en morsom og spændende fortolkning af Kong Lear. Den handler om en tidligere magtfuld mediemogul, der er endt på et sanatorie efter at hans to døtre, har givet ham paranoia-fremkaldende medikamenter, som har fået ham til at miste store dele af sin realitetssans. Edward St Aubyn er en britisk prisvindende forfatter, der senest er kommet med romanen Dobbeltblind, men nok mest er kendt for sin Patrick Melrose romanserie.

2. møde: onsdag d. 26. oktober kl. 19

Merete Pryds Helle: Nora

I forbindelse med et samarbejde mellem de nordiske lande, der hedder NOR, er forskellige forfattere blevet inviteret til at skrive romaner, der er inspireret af Henrik Ibsens dramaer. Fra Danmark har Merete Pryds Helle bidraget med romanen Nora, der er en gendigtning af Et dukkehjem. Til forskel fra skuespillet, er Noras liv udfoldet over en længere periode og vi lærer hende bedre at kende. Merete Pryds Helle er en prisbelønnet dansk forfatter, som bedst er kendt for romanen Folkets skønhed.

3. møde: onsdag d. 23. november kl. 19

Anne Tyler: Eddikepigen

Til det sidste møde, vender vi tilbage til Shakespeare, med romanen Eddikepigen, som er en gendigtning af Trold kan tæmmes. Den handler om Kate, der bor sammen med sin excentriske far, der er videnskabsmand, og flabede lillesøster. Hun er generelt ikke specielt tilfreds med sit liv, da hun nærmest er endt som deres husholderske. Kates far har en forskningsassistent, der mangler opholdstilladelse, men det kan jo ordnes med et giftermål. Eddikepigen er en dejlig feel-good roman med masser af hjertevarme og humor.