Fotograf: Petra Kleis

Litteratur og lyrik

Taletid: Menneskets plads i verden i det 21. århundrede

26.02.20
Oplev astrofysiker Anja C. Andersen, forfatterne Kaspar Colling Nielsen og Peter Adolphsen og professor i litteratur Mads Rosendahl Thomsen til en aften om menneske, litteratur og videnskab

Menneskets plads i verden i det 21. århundrede

- om det postantropocentriske i litteratur og videnskab

Evner mennesket at tænke ud over sig selv?

I en verden, hvor menneskelig aktivitet sætter betingelserne for stort set alt liv på Jorden, er det postantropocentriske perspektiv mere vigtigt end nogensinde. I litteraturen afsøges det på mange måder, hvor der gives stemme og tilstedeværelse til alle mulige og umulige skabninger. I videnskab og kritisk tænkning sætter forståelsen af menneskets lidenhed i universitets lange historie og dets sammenvævning med sin omverden et markant præg i disse år.

Vi inviterer til et møde omkring tænkningen af menneskets plads i verden i det 21. århundrede. Arrangement byder på oplæsninger og korte oplæg ved forfatter Peter Adolphsen, forfatter og taleskriver Kaspar Colling Nielsen, professor i Astrofysik Anja C. Andersen (Københavns Universitet) og professor i Litteraturhistorie Mads Rosendahl Thomsen (Aarhus Universitet), samt en dialog mellem oplægsholderne og publikum.

Arrangementet bliver til i samarbejde med Human Futures, Aarhus Universitet.

Aftenens program:

17.00-18.20:

Oplæg og oplæsninger ved Peter Adolphsen, Anja C Andersen, Kaspar Colling Nielsen og Mads Rosendahl Thomsen

Kort pause

18.30-19.00: Panelsamtale med spørgsmål fra salen

Om Taletid:

Taletid er en arrangementsrække, der bidrager med indsigt, nuancer og perspektiver til offentlige samtaler, problemstillinger eller emner, der optager os. Arrangementerne præsenterer flere forskellige vinkler på et emne og bud på hvordan et spørgsmål eller et svar, kan se ud. Med Taletid vil vi skabe en platform, der åbner op for samtaler om politik, kultur, litteratur og samfund.