Fotograf : Philippe Matsas

Litteratur og lyrik

TALETID : Michel Houellebecq - profet eller provokatør

13.09.22
Den kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq har med sit forfatterskab og sine beskrivelse af Vesten på åndelig undergangskurs gennem en lang årrække sat gang i blodtrykket på såvel højre- som venstrefløjen. Kig forbi når Hovedbiblioteket d. 13. september holder arrangement i anledning af udgivelsen af Houellebecqs nye roman.

Den franske forfatter Michel Houellebecq har gennem årtier formået at fascinere og forarge med sine litterære temperaturtagninger af det moderne samfund og den vestlige civilisation.

Tirsdag d. 13. september udkommer Houllebecqs nye roman ’tilintetgøre’. En begivenhed vi gerne vil fejre her på Hovedbiblioteket med arrangementet ’TALETID : Michel Houllebecq – profet eller provokatør’.

Til arrangementet, der afholdes som en modereret panelsamtale, ønsker vi at nærme os både den nye bog ’tilintetgøre’ samt forfatterskabet ud fra en undersøgelse af såvel mennesket, myten og kunstneren Houellebecq - og videre hvilket idéhistorisk fundament han udøver sin samfundskritik fra. Endda muligvis også hvilken retning forfatterskabet er på vej i nu, hvor håbet også indgår som en faktor.

Panel

Sebastian Cordes, filminstruktør og forfatter, vil med udgangspunkt i sin nye bog ’Om kedsomhed’, hvor Michel Houellebecq indgår, tale om kedsomheden som tilstand, og hvordan den konkret står i forhold til mange af Houllebecqs hovedkarakterer.

Rune Lykkeberg, chefredaktør Dagbladet Information, deltager med afsæt i Houellebecqs samfundskritik og idéhistoriske fundering.

Niels Lyngsø, forfatter og oversætter af Michel Houllebecq, vil med sit indgående kendskab til forfatterskabet tale om forholdet mellem mænd og kvinder hos Houellebecq samt myten og mennesket Houellebecq.

Katrine Wiedemann, sceneinstruktør, deltager med udgangspunkt i Houllebecqs kompromisløshed i sin litteratur/kunstens kompromisløshed i det hele taget samt Houellebecqs betoning af tvivlens vigtighed i kunsten.

Der er fri adgang til arrangementet og alle er velkomne!