Fotograf: Simon Klein-Knudsen

Litteratur og lyrik

UDSOLGT! Litteratursalon: Peter Øvig om psykisk sygdom, lidelse og psykiatri

21.09.22
Hør Peter Øvig fortælle om livet med og perspektiverne på psykisk sygdom og psykiatri

I Danmark får hver tredje af os på et tidspunkt i livet en psykisk sygdom. Det kalder på opmærksomhed, og derfor inviterer Husum Bibliotek nu til litteratursalon om emnet med forfatter og journalist Peter Øvig.

De seneste år har Peter Øvig udgivet bøger om både sin mors og sine egne barske depressioner. Til arrangementet vil vores bibliotekar Mathias tale med Peter om, hvordan det er at vokse op som barn af en psykisk syg, og spørge ham om, hvordan han oplevede at blive indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling, fik diagnosen ’svær psykotisk depression’ og blev behandlet med elektrochok. Indlæggelsen ændrede Peters kritiske syn på psykiatrien og på dens behandlingsformer.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Om forfatteren

Peter Øvig Knudsen er født i 1961 og har i mange år arbejdet som journalist. Han har skrevet bøger om både BZ-bevægelsen i 1980’erne, om Blekingegadebanden og de seneste år altså om psykiske lidelser og sygdom. Undervejs har han fundet flere litterære og journalistiske priser, bl.a. Cavling-Prisen.

Deltagelse kræver billet, der kan erhverves for 20 kr. + gebyr. Køb billet via den grønne knap til venstre.