HC Andersens Nattergalen

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 11:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Salen
Målgruppe
Familier
Tilmeld
Teater og fortællinger

Teaterforestilling: HC Andersens: Nattergalen

05.02.22
Nyd den sidste vintertid med smukke silhouetter af HC Andersens Nattergalen i denne anmelderroste forestilling

Oplev en mild, tryg og H.C Andersen-teksttro forestilling illustreret med skyggeteater for hele familien. 

Dansk-Tjekkisk Dukketeater er kendte for deres flotte HC Andersen iscenesættelser og her kommer de med den anmelderroste forestilling "Nattergalen".

Den smukke historie om kejseren, der skal lære at prise det ægte fremfor det falske er lavet som klassisk skyggeteater midt i en rustik bogreol.

”Nattergalen” er historien om kejseren af Kina, der elsker at lytte til den lille uanselige nattergal. Men en dag får han foræret en mekanisk fugl af Kejseren af Japan. Den ikke alene kan synge, men er også smuk at se på, i det pureste guld og med strålende diamanter. Kejseren glemmer helt den rigtige nattergal. Lige indtil den dag han ligger for døden og mekanikken i den kunstige fugl går i stykker. 
Og som H.C. Andersen siger: ”Det er nu mange år siden, men just derfor er det værd at høre historien, før man glemmer den”. 


Nattergalen er udgivet første gang 1843 som en del af bogen Nye Eventyr. Eventyret er skrevet i Romantikken og betegnes som et kunsteventyr fordi forfatteren selv medvirker og har et budskab. 

Aldersgruppe: for hele familien (fra 4 år og op)

Varighed: 30 min

Spillested: Salen, Tingbjerg Bibliotek\ Kulturhus

Tidspunkt: lørdag den 5. februar kl 11:00

Tilmelding/ pris: Gratis - dog kun adgang med gyldig billet fra billetto.dk