Christianshavn 400 år
Christianshavn 400 år

Om dette arrangement

Tid
8:00 - 22:00
Pris
Fri entré
Målgruppe
Voksne
Udstillinger

Jubilæumsudstilling "Vores Christianshavn"

14.01.19 - 15.02.19
Christianshavns 400-års jubilæum blev fejret gennem hele 2018, og ved nytårskuren i Hal C fik gæsterne fik to spørgsmål: Hvad betyder Christianshavn for dig? Hvad er det mest finurlige ved Christianshavn? Kig forbi og se hvad gæsterne svarede!

”Det bedste ved Christianshavn er, at man altid møder nogle man kender”

Jubilæumsudvalget for Christianshavns 400 år Jubilæum havde inviteret Per Vers til at underholde ved Nytårskuren i januar 2018. Fra det øjeblik, han stod på scenen, digtede han løs om sin opfattelse af Christianshavn – og derefter kom han på seriøst arbejde. Han havde nemlig på forhånd bedt om, at tilhørerne selv gav et bud på, hvad Christianshavn betyder for dem, og hvad der er så finurligt ved vores bydel. To spørgsmål blev stillet:

Hvad betyder Christianshavn for dig? 

Hvad er det mest finurlige ved Christianshavn?

Der var mange, der ville være med, og Per Vers endte med en stak blå og gule sedler med personlige og inspirerende svar – 150 stk i alt!

De ting, der gik igen og igen, om hvad der betyder mest, var kanalerne, mangfoldigheden, fællesskabet og sammenholdet, Christiania, landsbykulturen, historien og naturen ved voldene. Om finurligheden kom der også fine bud: De gamle værtshuse, grønlænderne, ”Bien”, begravelsesritualerne, den lange kø ved pengeautomaterne, juletræsafbrændingen nytårsaften, de sære gadenavne, Fedtekælderen, Pusherstreet og fuglene, der hver aften flyver til Kaninøen.

Per Vers  var tilfreds med medspillet, og efter at have kommenteret svarene, brugte han de mange stikord i et flot og finurligt digt om Christianshavn i sin specielle rappende stil.

Teksten er desværre ikke bevaret, men det er til gengæld teksterne fra nytårskurens deltagere. De er så fine at Lokaludvalget og Lokalhistorisk Forening har valgt at udstille et udvalg af dem på Christianshavns Bibliotek fra d. 14. januar – 15. februar.

Spørg biblioteket