Bag om København: Bad Trips - eksperimentet i kælderen

Overlæge Einar Geert-Jørgensen og hans medhjælpere giver i 1960’erne det, for dem, ukendte stof LSD til intetanende patienter.

Patienterne efterlades alene uden vejledning eller sideløbende terapeutisk støtte.

Her aflytter du eller henter episoden Bad Trips

Der foregår ’noget’ i de mørke kældre på Frederiksberg Hospital. Du får et glas vand -

Det drak jeg, og så kom mareridtet. Det var ragnarok, det var orme, slanger, drager. Du lå der helt alene med alle de rædsler. Når det var allerværst, kom der nogen og gav intravenøs injektion med et meget provokerende stof, som forstærkede LSD’en – og så blev jeg kvalt… - Hver gang.

Alt blev behandlet med LSD: stammere, folk med stivkrampe, kvinder med fødselsdepressioner, seksuelle afvigere, skizofrene, neurotikere, indbildt forfulgte, kz-ofre, mennesker i sorg eller familiær krise – intet er for småt eller stort.

Og alt i den allerbedste mening...

Brugt i episoden - udover bibliotekets bøger

Læs også Det bliver aldrig mere som før, Fru Becker": LSD-eksperimenterne på Frederiksberg Hospital på bibliotek.dk

Podcastens signaturmusik: My My Snake Eyes / The Darkness Of The Light / courtesy of www.epidemicsound.com

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.


Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.