Bag om redaktionen

Københavns Biblioteker producerer flere podcasts - og med forskellige stemmer formidles vedkommende emner inden for litteratur, historie og kultur. Her har vi samlet redaktionen, og du kan komme helt tæt på, når de beretter om deres vej ind i podcastens verden, yndlingsepisoder og lytteværdige podcastsserier. 


Vi lyttes ved...

Berit

I "Bag om København" fortæller jeg om de ofte lidt mørkere sider af københavnsk/dansk historie. Det har jeg gjort én gang om måneden siden januar 2016. Og der er stadig masser af gode historier på vej!

Jeg har arbejdet med lyd det meste af mit voksenliv. Som ganske ung spillede jeg guitar og sang i rytmisk kor. I 1980erne var jeg med, da Danmarks Radios monopol blev brudt, og en masse lokalradioer sprang ud over hele landet

Senere jeg fik mulighed for at arbejde med lydaviser og sidenhen lydbøger hos Københavns Biblioteker. I løbet af 2007-8 opdagede jeg fænomenet podcast - og lod mig inspirere. Bibliotekerne må da kunne bruge den formidlingsplatform til noget? Dette resulterede i, at jeg i 2012 satte gang i en litteraturformidlingspodcast, og i 2016 udsendte første episode i historiepodcasten "Bag om København" - en del af bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.

 

Claus

Jeg ser bibliotekernes podcast som en slags folkeoplysningsjournalistik, som formidler litteraturen og kunstens refleksioner. Her er der rum til nuancerne og tid til detaljen og tvivlen. Forfatternes evne til at fortælle historier er som skabt til at få liv i lyd. Det forsøger jeg med podcast-produktionerne Månedens Forfatter (Lyt til podcasten Månedens Forfatter ) og det månedlige magasin BogDate.

I BogDate kommer både ansatte på Københavns Biblioteker, forfattere og jeg selv med personlige historier som begrundelse for fire bogvalg. (Lyt til BogDate ).

Siden 2021 har jeg også lavet en podcast-serie, der fortæller historier om søheltene, der har fået opkaldt københavnske gadenavne efter sig. Jeg fik ideen til historierne fra den gamle bog ”Vore Søhelte” fra 1899, som er gået i arv igennem min familie. Sammen med nyere bøger fra hylderne har jeg sammenskrevet små 15 minutters historier, som så er tilsat lyd og musik.Hør alle søheltehistorierne her

 

Julie

I Børnebogcast hjælper vi forældre og børn med at finde gode læseoplevelser. Vi fortæller om nye og gamle titler, vi snakker med forfattere, forskere, illustratorer og læsere og forsøger at formidle hvilket stort udvalg af børnelitteratur der findes. Det har vi gjort siden 2016 og vi har stadig mange bøger vi gerne vil anbefale dig.
 

Jeg har arbejdet som børnebibliotekar siden 2001 og har mange års erfaring med forældre der har svært ved at finde den helt rigtige bog til deres barn – og med børn der synes læsning er kedeligt. Jeg fik ideen til Børnebogcast i sommeren 2016 hvor ekstra mange forældre talte om, at de syntes det var svært at finde ny, god litteratur og derfor kun læste det de selv havde læst som børn, for deres børn. Ikke på min vagt! tænkte jeg, og sammen med skiftende kolleger har jeg siden produceret inspiration der er lige til at høre hjemme i stuen, når det passer dig. Det er uformelt og hyggeligt, begejstret og passioneret, sådan som vi synes god formidling skal være.