Bag om redaktionen

Københavns Biblioteker producerer flere podcasts - og med forskellige stemmer formidles vedkommende emner inden for litteratur, historie og kultur. Her har vi samlet redaktionen, og du kan komme helt tæt på, når de beretter om deres vej ind i podcastens verden, yndlingsepisoder og lytteværdige podcastsserier. 


Vi lyttes ved...

Berit

I "Bag om København" fortæller jeg om de ofte lidt mørkere sider af københavnsk/dansk historie. Det har jeg gjort én gang om måneden siden januar 2016. Og der er stadig masser af gode historier på vej!

Jeg har arbejdet med lyd det meste af mit voksenliv. Som ganske ung spillede jeg guitar og sang i rytmisk kor. I 1980erne var jeg med, da Danmarks Radios monopol blev brudt, og en masse lokalradioer sprang ud over hele landet

Senere jeg fik mulighed for at arbejde med lydaviser og sidenhen lydbøger hos Københavns Biblioteker. I løbet af 2007-8 opdagede jeg fænomenet podcast - og lod mig inspirere. Bibliotekerne må da kunne bruge den formidlingsplatform til noget? Dette resulterede i, at jeg i 2012 satte gang i en litteraturformidlingspodcast, og i 2016 udsendte første episode i historiepodcasten "Bag om København" - en del af bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.

 

Claus

Min karriere var tilsyneladende planlagt fra starten. Jeg vidste det bare ikke. Da jeg var 15 år, tjente jeg til ungdommens udskejelser ved at sætte bøger på plads på Herlev Bibliotek. Jeg sad mellem boghylderne og sneg mig til at smuglæse science fiction eller smutte ned i musikafdelingen og høre vinyler. Drømte om at blive bibliotekar og have litteratur og musik som dagligdag. Jeg blev i stedet journalist; dyrkede reportagen, lavede dokumentarer og fortalte om kunsten og bøgernes verden i 15 år som vært på kulturprogrammer på DR P1. Nu er jeg tilbage blandt boghylderne, men nu er det for mere end smuglæsning. 

Jeg vil som podcastredaktør på Københavns Biblioteker bruge podcastmediets styrker til at skabe fortællinger båret af reportagelyd og sproglig leg. Samtidigt udnytte at der på Københavns 20 biblioteker er litteratur og kulturbegejstrede medarbejdere med en stor og broget viden om alt hvad der er på hylderne.

 

Julie

I Børnebogcast hjælper vi forældre og børn med at finde gode læseoplevelser. Vi fortæller om nye og gamle titler, vi snakker med forfattere, forskere, illustratorer og læsere og forsøger at formidle hvilket stort udvalg af børnelitteratur der findes. Det har vi gjort siden 2016 og vi har stadig mange bøger vi gerne vil anbefale dig.
 

Jeg har arbejdet som børnebibliotekar siden 2001 og har mange års erfaring med forældre der har svært ved at finde den helt rigtige bog til deres barn – og med børn der synes læsning er kedeligt. Jeg fik ideen til Børnebogcast i sommeren 2016 hvor ekstra mange forældre talte om, at de syntes det var svært at finde ny, god litteratur og derfor kun læste det de selv havde læst som børn, for deres børn. Ikke på min vagt! tænkte jeg, og sammen med skiftende kolleger har jeg siden produceret inspiration der er lige til at høre hjemme i stuen, når det passer dig. Det er uformelt og hyggeligt, begejstret og passioneret, sådan som vi synes god formidling skal være.