Byens Bedste Læsested er fundet

Sammen med fem udvalgte bogbloggere har Københavns Biblioteker opfordret alle læselystne københavnere til at anbefale deres bud på ’Byens Bedste Læsested’ – nu er vinderen fundet!

For andet år i træk kårer Københavns Biblioteker ’Byens Bedste Læsested’. Via hashtagget #byensbedstelæsested på Instagram har alle læselystne københavnere kunne ’nominere’ deres eget personlige favoritsted til læsning i byrummet. Målet med konkurrencen er at dele gode læseoplevelser og starte samtaler om litteratur - digitalt såvel som ude i byen. Konkurrencen løb fra den 1. juni - 7. juli og juryen har netop kåret årets vinder.

Hvordan man finder ro til læsning i storbyen

Årets vinder er Den sorte Plads på Nørrebro med et finurligt foto taget af Hjalte Måstrup Poulsen. Juryen, der har udpeget vinderen, udtaler:
”Det har været en fornøjelse at gennemgå de mange stemningsfulde billeder i konkurrencen. Brugerne viser Københavns skønneste oaser at slå sig ned med en bog og de bedste af billederne giver en lyst til at læse, lige dér, lige nu. Vinderbilledet skiller sig ud ved på samme tid at udstråle ro og røre. Det viser rigtig godt, hvordan man finder ro til læsning i storbyen. Samtidig er der en humoristisk reference mellem valget af litteratur og læsestedet.”

Juryen består af fem udvalgte bogbloggere: Gitte Tofte fra bloggen Bookworm's Closet, Josephine Slyngborg fra bloggen Bøger på stribe samt Rikke Hansen, Rikke Søvndahl Kristiansen og Sara Tymm-Andersen fra bloggen Mellem linjerne.

Byen som den ekstra dimension

Hjalte Måstrup Poulsen fortæller om sit billede: 
”Meget af min læsning foregår faktisk i s-toget på vej på arbejde, så derfor er det ekstra luksus at tage ud i byen og læse i weekenden. Byen giver liv omkring læseoplevelsen, og jeg elsker den ekstra dimension det giver hvis man kan finde et sted at til sin litteratur; fx ved at læse Skaknovelle ved et skakbord på den Sorte Plads, eller at læse Hans Scherfig eller Dan Turèll ved forfatterens grav på Assistens Kirkegård.”

Vinderen præmieres med en boggave med bl.a. 12 nye bøger sponsoreret af Politikens Forlag og Gads Forlag.

Gå på opdagelse i Byens Bedste Læsesteder

På Instagram kan du via hashtagget #byensbedstelæsested gå på opdagelse i byens mange skønne læsekroge og savner du inspiration til sommerens læsning, er der masser at hente i 

Årets vinder af Byens Bedste Læsested. Foto: Hjalte Måstrup Poulsen
Årets vinder af Byens Bedste Læsested. Foto: Hjalte Måstrup Poulsen
09.07.19