Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus

Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus er et kulturelt mødested, der samler folke- og skolebibliotek, kulturhus, mødelokaler, café, koncert- og teatersal under et tag.

Arkitektonisk attraktion og kulturelt mødested

Tingbjegs nye mødested er forbundet direkte med Tingbjerg Skole. Den tætte forbindelse mellem de to institutioner betyder bl.a., at skolen nu kan tilbyde deres elever et nyt skolebibliotek med adgang til hele landets bog- og materialesamling. Derudover danner huset rammen om en lang række sociale og kulturelle aktiviteter i Tingbjerg. Det stærke samarbejde med boligselskaberne giver gode muligheder for at arbejde med at inddrage borgerne i at skabe et spændende kulturtilbud til alle københavnere. 

Huset er indrettet med café, kreativt værksted, et ganske særligt møbel til børnene, mødelokaler tiltænkt lokale foreninger og en sal, der kan bruges til foredrag, koncerter, teaterforestillinger med mere. 
Lyt til den guidede tur i huset her.

Husets tilblivelse 

Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus er udviklet i samarbejde mellem beboere, foreninger og ansatte i bydelen - og ikke mindst et historisk samarbejde mellem Københavns Kommune og de to almene boligforeninger fsb og SAB. 

Arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen planlagde i 1950erne Tingbjerg sammen med landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. ​Husets arkitektur og valg af materiale - den gule teglsten anvendt på en ny måde - respekterer de historiske omkringliggende boliger. Bydelen er i dag klassificeret som en bebyggelse med høj bevaringsværdi og er blevet et unikt værk i den danske arkitekturhistorie. 

Ny bog om Tingbjerg fortæller om bydelens arkitektur - læs mere på siden her. 
 

Den ikoniske bygning kan blive et nyt vartegn for bydelen og som endnu en arkitektonisk attraktion. 

  • Påbegyndt: 2008
  • Første spadestik: Fredag den 20. marts 2015
  • Afsluttet Efterår 2018: Indvielse mandag d. 1. oktober 2018
  • Bygherre: Københavns Kommune
  • Ejerforhold: Boligselskaberne fsb, SAB og Københavns Kommune
  • Totalrådgivning: Arkitekt: COBE Architects, Interiør: Rune Fjord Studio
  • Forplads: KRAGH & BERGLUND. Pladsen vandt brolægningsprisen 2018 
  • Størrelse: 1,450 m2
  • Pris: 57.677.891 kr hvoraf 6 millioner er doneret af AP Møller Fonden