Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus

Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus er et kulturelt mødested, der samler folke- og skolebibliotek, kulturhus, mødelokaler, café, koncert- og teatersal under et tag.

Arkitektonisk attraktion og kulturelt mødested
Huset er forbundet direkte med Tingbjerg Skole. Den tætte forbindelse mellem de to institutioner betyder bl.a., at skolen nu kan tilbyde deres elever et nyt pædagogisk læringscenter med adgang til hele landets bog- og materialesamling. Derudover skal huset danne rammen om en lang række sociale og kulturelle aktiviteter i Tingbjerg. Det stærke samarbejde med boligselskaberne giver gode muligheder for at arbejde med at inddrage borgerne i at skabe et spændende kulturtilbud til alle københavnere. 

Huset er indrettet med café, kreativt værksted, et ganske særligt møbel til børnene, mødelokaler tiltænkt lokale foreninger og en sal, der kan bruges til foredrag, koncerter, teaterforestillinger med mere. 

Husets tilblivelse 
Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus er udviklet i tæt samarbejde mellem beboere, foreninger og ansatte i bydelen - og ikke mindst et historisk samarbejde mellem Københavns Kommune og de to almene boligforeninger fsb og SAB. 

Arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen planlagde i 1950erne Tingbjerg sammen med landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. ​Husets arkitektur og valg af materiale - den gule teglsten anvendt på en ny måde - respekterer de historiske omkringliggende boliger. Bydelen er i dag klassificeret som en bebyggelse med høj bevaringsværdi og er blevet et unikt værk i den danske arkitekturhistorie. 

Den ikoniske bygning kan tænkes som et vartegn for bydelen og som endnu en arkitektonisk attraktion. 

Påbegyndt 2008
Første spadestik Fredag den 20. marts 2015
Afsluttet Efterår 2018 Indvielse mandag d. 1. oktober 2018
Bygherre Københavns Kommune
Ejerforhold Boligselskaberne fsb, SAB og Københavns Kommune
Totalrådgivning Arkitekt: COBE Architects, Interiør: Rune Fjord Studio
Forplads KRAGH & BERGLUND. Pladsen vandt brolægningsprisen 2018 
Størrelse 1,450 m2
Pris 57.677.891 kr hvoraf 6 millioner er doneret af AP Møller Fonden