El Clásico

03.11.14
Ny bog fortæller om El Clásico - fodboldens største klubdyst - og rivaliseringen mellem FC Barcelona og Real Madrid. Her præsenteres bogen sammen med andre materialer om de to storklubber.

Lowe, Sid
Kærlighed og had i La Liga : Barcelona vs Real Madrid. Turbine, 2014. 428 sider.
Opstilling på biblioteket: 79.71

Den engelsk journalist Sid Lowe går tilbage til den spanske borgerkrig for at forklare rivaliseringen mellem FC Barcelona og Real Madrid. Undervejs får han aflivet et par myter og tilføjet nye fakta til historien om fodboldens største klubopgør.

Kærlighed og had i La Liga : Anmeldelser, interview og omtaler

El Clásico: Et reservoir af evigt ondt blod af Erik Jensen på Politiken Magasinet
"Vil man forstå det voldsomme had mellem de spanske fodboldgiganter Real Madrid og FC Barcelona, må man søge tilbage til borgerkrigen, fortæller ny bog af britisk historiker og fodboldekspert."

Kun fodbold? af Klaus Rothstein på Rothstein.dk
"Real Madrid vs FC Barcelona. Stor monografi om Spaniens to gigantklubber fungerer bedst, når den fortæller politisk historie.
Alle elskere af fodbold er enten fascineret eller afficeret af de to La Liga-giganter, Real Madrid og Barcelona. Det smukke spil finder næppe dygtigere fortolkere, og kun få andre klubber er som de to omspændt af historiefortælling, mytologi, politik og kulturhistorie."

Kærlighed og had i La Liga af Michael Agerbo Mørch på Kulturkapellet
"Allerede forsiden afsløres det. I stedet for de klassiske billeder af stjerner i et sejrsbrøl eller en sej dribling, ser vi stirrende, næsten sukkende, udgaver af Christiano Ronaldo og Lionel Messi. Sid Lowes bog om den evige duel mellem fodboldverdens to største klubber, Real Madrid og FC Barcelona, bliver allerede på coveret afsløret som en tænksom bog."

Velrenommeret bog om 'El Clásico' kommer nu på dansk af Thomas Klose Jensen på DR Bøger
"Den engelske journalist og historiker Sid Lowe mener, at rivaliseringen mellem Barcelona og Real Madrid også er et billede på Spaniens historie."

Årets fodboldbog: Pligtlæsning for alle spanske aficionados af Gisle Thorsen på Ekstra Bladet
"Den engelske journalist Sid Lowe giver i 'Kærlighed og had i La Liga' et fantastisk indblik i forholdet mellem de evige rivaler FC Barcelona og Real Madrid."

Camp Nou. Foto: Colourbox

Bøger

Læseliste til El Clásico.

Ball, Phil
White storm : 101 years of Real Madrid. Mainstream, 2003. 224 sider.

Gaarskjær, Jesper
Barca : historien om FC Barcelona. Gyldendal, 2010. 223 sider.

Lowe, Sid
"Om rivaliseringen mellem Barcelona og Madrid, der har tråde tilbage til den spanske borgerkrig, og om hvordan rivaliseringen er sammenvævet med spansk kultur og historie."

Thyboe, Kurt
Konger på sidelinjen : Guardiola vs. Mourinho : FC Barcelona vs. Real Madrid 2011-12. Information, 2012. 400 sider.
"Om fodboldsæsonen 2011-12 i Spanien, hvor Real Madrid vandt det spanske mesterskab efter en årrække med FC Barcelona overvægt, fortalt detaljeret med kampene, spillerne, trænerne, sportspressen og fansene som medvirkende."

Walther, Bo Kampmann
Madridismo : en bog om Real Madrid. People's Press, 2012. 246 sider.

Den våbenløse hær : på sporet af FC Barcelona. People's Press, 2012. 261 sider.
"Kulturhistorisk og journalistisk fodboldværk om en af verdens mest beundrede klubber"

Find flere materialer om FC Barcelona eller Real Madrid.

FC Barcelona på nettet

Barcelona på Bold.dk
"Spanien: Primera Division"

Camp Nou på Wikipedia [en]
"Camp Nou, New Field, often referred to in English as The Nou Camp) is a football stadium in Barcelona, Catalonia, Spain, which has been the home of Futbol Club Barcelona since 1957."

FC Barcelona
"Official FC Barcelona website. All news about the team, ticket sales, member services, supporters club services and information about Barça and the Club."

FC Barcelona på UEFA
"Teams & players."

FC Barcelona på Wikipedai [da]
"FC Barcelona (Fútbol Club Barcelona) er en sportsklub i Barcelona, Spanien. Klubben blev grundlagt den 29. november 1899 af en gruppe schweiziske, britiske og catalanske fodboldspillere ledet af Joan Gamper. Klubben er bedst kendt for sit fodboldhold, men har også et basketballhold (FC Barcelona Regal), et håndboldhold (FC Barcelona Intersport), et futsal-hold, samt et rulleskøjtehockeyhold. Fodboldholdets topscorer gennem tiderne er Paulino Alcántara."

FC Barcelona på Wikipedai [en]
"Futbol Club Barcelona, also known as Barcelona and familiarly as Barça, is a professional football club, based in Barcelona, Catalonia, Spain"

Fcbarcelona.dk
"En fanside tilegnet FC Barcelona med nyheder, afstemninger, forum og facts."

Bernabéu. Foto: Colourbox

Real Madrid på nettet

Madridista.dk
"Danmarks bedste Real Madrid hjemmeside."

Real Madrid på Bold.dk
"Spanien: Primera Division"

Real Madrid C.F.
"Web Oficial del Real Madrid con las últimas noticias, fotos, videos y venta de entradas para los partidos. ¡Vive la experiencia de pertenecer al Real Madrid!"

Real Madrid C.F. på UEFA
"Teams & players."

Real Madrid C.F. på Wikipedia [da]
"Real Madrid Club de Fútbol er en spansk fodboldklub, stiftet 6. marts 1902 som Madrid FootBall Club. Den 29. juni 1920 gav kong Alfonso 13. klubben lov til at kalde sig 'kongelig', og siden da har klubben heddet Real Madrid. Klubben har til huse på Estadio Santiago Bernabéu, hvor der er plads til 85.454 tilskuere."

Real Madrid C.F. på Wikipedia [en]
"Real Madrid Club de Fútbol, commonly known as Real Madrid, or simply as Real, is a professional football club based in Madrid, Spain."

Santiago Bernabéu Stadium på Wikipedia [en]
"The Estadio Santiago Bernabéu is an all-seater football stadium in Madrid, Spain. It was inaugurated on 14 December 1947 and is owned by Real Madrid Club de Fútbol. It has a current capacity of 81,044 spectators."