Piratjagt - kampen om menneskeliv og millioner

I den anmelderroste bog Piratjagt - kampen om menneskeliv og millioner kan du komme helt tæt på de somaliske piraters liv og verden.

Beskyttet af bevæbnede vagter har journalisterne Camilla Stampe og Laura Marie Sørensen rejst i piratregionen Puntland, et af verdens farligste områder, og talt med piraterne selv, deres koner og ludere, khatsælgerne, våbenhandlerne og bagmændene. Desuden opholdt de sig 14 dage på det danske krigsskib Esbern Snare, som er udsendt for at beskytte skibene på et af verdens vigtigste handelsruter. Her fik de lejlighed til at tale med de frømænd, der har taget pirater til fange - og som har måttet slippe dem løs igen, fordi der mangler lovgivning på området..

Camilla Stampe og Laura Marie Sørensen er takket være et års research og samtaler med de involverede parter nogle af de mest vidende på området. De har foruden piraterne selv også talt med søfolk og sikkerhedsfolk, skibsredere, advokater og politikere. Resultatet er blevet en velanmeldt bog og en masse gode historier om pirateriet og den situation, verdenssamfundet befinder sig i lige nu og som har betydning for transporten af olie, elektronik og mange andre varer til Vesten.

PIRATJAGT - Kampen om menneskeliv og millioner er udgivet d. 26. september på Forlaget Pressto.

Du kan d. 27. oktober kl. 17-18.30 møde forfatterne bag bogen på Hovedbiblioteket til et spændende foredrag om deres oplevelser.

Reservér
  • Bog

Piratjagt : kampen om menneskeliv og millioner

Af Camilla Stampe, Laura Marie Sørensen (2011)