Mad Men

06.04.11
Mad Men er en af de mest anmelderroste serier både herhjemme og i udlandet. Serien har tre gange vundet en amerikansk Emmy for bedste dramaserie. Titlen Mad Men går på mændenes særlige kynisme

Hvad sker der med Don?

Er det mon Don Draper, der lander i frit fald i starten af alle afsnit!?

Serien følger dagligdagen på et reklamebureau i 1960'ernes New York og skildrer - udover de ansattes indbyrdes intriger - blandt andet fremmedfjendtligheden og sexismen, der prægede USA i 1960érne. Derudover storryges der i serien og drikkes whisky i et væk.

Det er nærmest et glansbillede af USA, der bliver præsenteret i serien, Dons kone, Betsy går hjemme og passer børnene, laver mad til når Don kommer hjem fra job. Betsy (og for den sags skyld alle andre i tvserien) ser konstant bragende godt ud i nysat hår og en kjole, der sidder perfekt. Men under overfladen lurer ensomheden og usikkerheden . Og det er det der gør serien så fantastisk, at der gemmer sig mere i personerne end det umiddelbart ser ud til.

Samtidig med at Betsy er hjemmegående husmor, er Don drevet af solide gammeldags værdier, men han kan ikke leve op til dem; han vil gerne fremstå som en solid familiefar, men fristes igen og igen af sine lyster. Der er så at sige ikke tal på hvor mange damer han har nedlagt.

Personerne er på ingen måde stereotype klicener, men personer man gang på gang bliver overrasket over. Personerne har en evne til at udvikle sig og byde på mere end man troede om dem. Som for eksempel Peggy Olsen, hun har udviklet sig fra at være sekretær til at blive en succesfuld karrierekvinde.

I sidste afsnit af sæson 3, kom det frem at Don har levet på en løgn, Don hedder i virkeligheden Dick og har overtaget en anden mands identitet, for derved at tage et socialt spring op af rangstigen, fra at være søn af en prostitueret til at blive en førende reklamemand.

Seriens 4. sæson bliver i øjeblikket vist på dansk tv. Femte sæson må vi vente længere på, da den først får premiere til marts 2012.

Du kan låne sæson 1, 2 og 3 på dit bibliotek

Reservér