Amager Helgoland

02.11.10
Ind i mellem får Rådhusbiblioteket spørgsmål angående Helgoland på Amager. A la hvornår blev det revet ned og hvornår blev det bygget?

I 1911 fik A.W. Colding A/S idéen til et "Helgoland" på Amager og i 1913 kunne Amager Helgoland åbne. I 1936 overtog svømme- og gymnastikklubben Hermes stedet.
Amager Helgoland blev overdraget til Københavns Kommune (Københavns Idrætspark) i juli 1964.
Det gamle Helgoland blev revet ned i 2004, for at give plads til Amager Strandpark og det nye Amager Helgoland.

Det andet Helgoland, der lå i Svanemøllebugten, blev anlagt i 1885; lukket i 1932 og fjernet juli 1937.

Kilder: Københavns hvornår skete det af Steffen Linvald. - KUBIK. - Søbadeanstalter i København af Bjørn Westerbeek Dahl.