Flot bog om Holmen

04.11.09
Frank Allan Rasmussen har lavet et flot værk om Holmen. Bogen præsenteres med et par gode net-referencer.

I bogen Holmen : Fra flåde til folk beskriver Frank Allan Rasmussen Holmens og flådevæsenets historie gennem 300 år. Bygningshistorie og landskabsudviklingen flettes sammen med skælsættende historiske begivenheder som terrorbombardementet af København i 1807 og flådens sænkning under 2. Verdenskrig.

Bogen følger udviklingen helt op til i dag, hvor området er åbnet op for civile og er blevet en integreret del af København.

Rasmussen, Frank Allan
Holmen : Fra flåde til folk. Gyldendal, 2009. 259 sider. ISBN: 978-87-02-06843-6.
Opstilling på biblioteket: 35.54

Området er beskrevet i andre værker, se nedenfor. I Københavns bibliografi er det muligt at finde artikler fra tidsskrifter, bøger og afsnit i bøger om Holmen.

Via Google Maps giver et overblik over området. Der kan zoomes ind og ude. Området kan fremvises som kort eller satellitfotos m.m.

"Gennem et par hundrede år var Holmen landets største arbejdsplads, og flådens anlæg (Gammelholm, Holmen, Gamle Dok og Nyboder) optog hen imod en tredjedel af byens areal inden for voldene. Efter Gammelholms sløjfning i 1859 var Holmen Danmarks eneste egentlige flådebase, indtil der i 1950'erne blev bygget flådestationer i Frederikshavn og Korsør." Det om meget mere kan læse i den leksikale artikel på Den Store Danske.

Den militære fortid kan mødes på sitet Statens Forsvarshistoriske Museum : Skibe på Holmen. Her er infomation om museet og museumsskibene Peder Skram, Sehested og Sælen. Interesserede kan også surfe forbi sitet Holmens skatte : Om 250 års Orlogsskibsbyggeri.

Bøger om Holmen

Dahl, Erik