Heerings Gård

21.02.11
Københavnerbøger - En bog om København præsenteret af Rådhusbiblioteket: "Tidsmaskinen på Christianshavn" af Pernille Stensgaard.

I bogen Tidsmaskinen på Christianshavn fortæller Pernille Stensgaard historien om Heerings Gård. Om Koefoed der byggede den oprindelige gård. Peter Heering der overtog og med madmors kirsebærlikøropskrift skabte et verdensfirma og de efterfølgende generationer af Heerings.

Heerings Gård er opført 1785-86 af den bornholmske kaptajn Kofoed. Stedet blev senere fabrik og domicil for købmanden og likørproducenten Peter Heering. I 1977 købte Privatbanken (i dag Nordea) gården.
Heerings Gård Overgaden neden Vandet 11

I lektørudtalelsen fra DBC beskriver Søren Møller bogen som "en detaljeret beskrivelse af firmaet Peter F. Heerings historie fra 1818 og af den famile, som drev det, og af den bygning på Christianshavn, som var firmaets tilholdssted i over 137 år."

Den store danske : Gyldendals åbne encyklopædi: Pernille Stensgaard
"Pernille Stensgaard, f. 1960, dansk journalist og forfatter. Pernille Stensgaard har været journalist ved Børsens Nyhedsmagasin og arbejdet på Weekendavisen siden 1990."

Københavns Biblioteker: Pernille Stensgaard
Bøger, artikler, indlæg om eller af Stensgaard.

TV2 Lorry: Lounge 15/12-2010
Pernille Stensgaard fortælle om "Tidsmaskinen på Christianshavn". [Fra 00:50 til 11:42]

Weekendavisen: Pernille Stensgaard
"Pernille Stensgaard (f. 1960) er journalist, aldeles og lykkeligvis uden fast stofområde. Efter uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole tog hun et bifag i filmvidenskab, og var reporter på Børsens Nyhedsmagasin inden hun kom til Weekendavisen."