Københavns Idrætspark

08.07.10
Fint kort over Københavns Idrætspark anno 1921.

7. marts 1911 blev Københavns Idrætsparks repræsentantskab konstitueret på et møde på Københavns Rådhus. Et udvalg, der var nedsat af Borgerrepræsentationen i 1904 havde længe arbejdet med sagen kom frem til, at der skulle udskrives en konkurrence om et idrætsanlæg på Blegdams- og Østre fælled. 19. februar 1906 kunne borgmester Jens Jensen fremlægge projektet for Borgerrepræsentationen. I maj 1907 bevilgede Borgerrepræsentationen 1.264.450 kr. til projektet. Opvisningsbanen blev indviet 25. maj 1911 med en kamp mellem Sheffield Wednesday FC og et udvalgt hold bestående af spillere fra KB og B 93.

I pjecen Københavns Idrætspark : Le stade de Copenhague fra 1921 er der et fint kort over Københavns Idrætspark som den tog sig ud den gang. Pjecen er fra 1921 og kan ses på Rådhusbiblioteket. Ud over kortet, er pjecen illustreret med sort/hvid-fotos.

I 1991 blev Københavns Idrætspark revet ned og Parken blev opført som erstatning. Den ene langside (Den dyre langside) overlevede som endetribune i det nye stadion. Den tribune har nu måtte lade livet og en ny endetribune er i øjeblikket under opførsel. Dermed forsvinder den sidste rest af det gamle Københavns Idrætspark.