Møntmestergården

07.10.09
Flot bog om Møntmestergården. Huset der er flyttet fra Borgergade i København til Den gamle by i Århus.

Møntmestergården blev opført af den kongelige møntmester Gregorius Sessemann som privat bolig. Huset lå tidligere i Borgergade 9. I 1944 nedtog Københavns Bymuseum huset med henblik på genrejsning et andet sted. Der kom til at gå længere tid end planlagt. I 1998 påbegyndte Den Gamle By genopførslen af Møntmestergården. Det tog 10 år og kostede 60 millioner kroner inde huset stor færdig på ny.

I bogen Møntmestergården : Fra Borgergade i Nykøbenhavn til Torvet i Den Gamle By fortælles Møntmestergårdens historie fra opførelsen i 1683 i Borgergade i København, over storhedstiden i 1700-tallet til nedtagningen i 1999, samt det grundige arbejde med genopførelsen og restaureringen i Den Gamle By i Århus.

Bogen fortæller både huset historie fra det blev bygget og til nedrivningen, og historien om husets genopførsel i Århus.

Ravn, Thomas Bloch
Møntmestergården : Fra Borgergade i Nykøbenhavn til Torvet i Den Gamle By. Forlaget Klematis; i samarbejde med Den Gamle By Danmarks Købstadmuseum, 2009. 205 sider.
Opstilling på biblioteket: 71.637 Møntmestergården