Peter Olesen om Valby - og resten af København

14.11.14
"Ude i Valby" er titlen på Peter Olesens seneste bog. Her tager han læseren med på en rundtur i det moderne Valby.

Olesen, Peter
Ude i Valby. Frydenlund, 2014. 151 sider.
Opstilling på biblioteket: 71.95637 Valby

Peter Olesen erklærer, at han elsker Valby. Han har boet i bydelen siden 1972. Derfra er der kort afstand til Indre By og i Valby er der lys, luft, landsby, provinsby og et gammelt industrikvarter under forvandling.
Bogen er rigt illustreret med Kurt Rodahl Hoppes fotos.

I forordet skriver forfatteren: "Men denne nye guide til det virkeligt velistandsatte og nyeste Valby vil jeg vise alt det bedste i bydelen med ikke færre end ca. 51.000 indbyggere. Jeg priser de dele af Valby, der fortjener det. Jeg kommer bagom, hvor ikke alle kommer til hverdag, og viser steder frem, som kun de færreste kender."

Peter Olesen har skrevet en lang række bøger om København. Bøgerne er listet nedenfor.

Peter Olesen
"Bøger, foredrag og havnerundfarter."

Peter Olesen på Den store danske : Gyldendals åbne encyklopædi
"Peter Olesen, f. 1946, dansk journalist, forfatter og debattør. Peter Olesen er uddannet på Fyns Tidende og var 1976-90 ansat på TV-Avisen, hvor han bl.a. var en populær studievært. Siden har han udgivet mere end 30 bøger, især om bygningskultur i Danmark, et emne som han også har behandlet i talrige foredrag, byvandringer og debatindlæg."

Peter Olesen på Wikipedia
" Peter Olesen (født 1946 i Hobro) er en dansk journalist, forfatter og debattør, der primært er engageret i spørgsmål om bygningsbevaring og æstetik."

Kurt Rodahl Hoppe
"Copenhagen based photographer supplying most needs for photography."