Skål - med Mylius Thomsen på Palæ Bar

21.11.14
Den kendte byhistoriker Allan Mylius Thomsen og fotograf Eddie Michel Azoulay har skabt en flot bog om det københavnske værtshus Palæ Bar. Men det er ikke den eneste bar Mylius Thomsen har besøgt.

Det er 30 år siden Palæ Bar åbnede. I den anledning har værtshuset udgivet en flot fotobog der fortæller historien om Palæ Bar i ord og billeder.

Allan Mylius Thomsen og Eddie Michel Azoulay
Palæ Bar. Løfbergs Forlag, 2014.
"Billedværk om værtshuset Palæ Bar, der åbnede i 1984 i Ny Adelgade i København. En fotografisk og kulturhistorisk gennemgang af barens historie."

Anmeldelser og omtale af bogen

Hyldestbog til værtshus er et stykke personlig og medrivende lokalhistorie af Henrik Vesterberg på Politiken
"Palæ Bar i København fyldte 30 år i september. Ny bog hylder vandhullet."

Ny bog fra Københavns minefelt: Sidder på et værtshus af Jan Eriksen på BT
"Det københavnske minefelt har i årevis tiltrukket kunstnere, mediefolk og andet godtfolk. Dertil selvfølgelig helt almindelige danskere og udlændinge på jagt efter vandhuller. Eller måske snarere fredfyldte skyttegrave i minefeltet."

Palæ Bar fylder 30 år af Kim Flyvbjerg på Berlingske
"Ny fotobog fejrer københavnerværtshuset Palæ Bar, der fyldte 30 år i søndags og har plads til alle."

Allan Mylius Thomsen

Allan Mylius Thomsen på Wikipedia
"Allan Mylius Thomsen (født 3. juni 1948 i København K) er en københavnsk byhistoriker og skribent.
Thomsen stod i lære hos B&W i 1960'erne og blev senere uddannet reklametegner og manuskriptforfatter på Filmskolen. Under sin uddannelse på Filmskolen begyndte han at skrive om byhistorie i lokalaviser. Siden da har han lavet radio- og tv-udsendelser samt udgivet 28 bøger hovedsageligt om Københavns historie."

Allan Mylius Thomsen er nok mest kendt på udsendelserne Københavnerglimt sendt på Kanal København og udgivet på dvd. Københavnerglimt kan lånes på Københavns Biblioteker.
Mylius Thomsen laver også guidede ture gennem byen - som gerne ender på et af byens vandhuller. Han har desuden skrevet flere bøger relateret om byens historie og topografi. Nogle af dem om værtshuse og barer.

De ydmyge steder : en kulinarisk og berusende guide til Københavns og Frederiksbergs traditionelle restaurations- og værtshusliv
Dansk Hotel-Portier Forening / De Gyldne Nøgler, 1998. - 192 sider.

Husmann's Vinstue og Pisserenden : en kælderrestaurant og dens kvarter i det historiske København
Eget forlag, 1997. 64 sider.

Palæ Bar
Løfbergs Forlag, 2014. 176 sider.

Sangerindeuvæsenet : en nostalgisk odyssé gennem Københavns berygtede sangerindeknejper i tiden 1820-1920
DR Multimedie / Parlando, 1996. 160 sider.

Flere materialer om værtshuse i København

Mylius Thomsen-bøger om København