Vinterbadning i København

28.12.12
Bladene falder af træerne og meteorologerne snakker om nattefrost. Det er snart vinter og der tages hul på en ny sæson for vinterbadning. Overvejer du at hoppe i vandet, så find inspiration og viden her.

Vinterbadning. Gode råd og et par varme ord fra Anne Marie Helger. Se videoen Vinterbadning i København på YouTube.

Viden om

Hvordan påvirker vinterbadning kroppen? af Jens Urth på Videnskab.dk
"Forskere dyppede vinterbadnings-jomfuer, erfarne vinterbadere og yoga-udøvere i iskoldt vand. Målet var, at finde ud af, hvordan vinterbadning påvirker kroppen."

Sikkerhed ved vinterbadning på Rådet for større badesikkerhed
"Det var tidligere især personer over 40 år, der var vinterbadere, men idag er mange af de nye medlemmer under 30. Dette gælder især i de københavnske klubber bl.a. på Islands Brygge."

Træn dig op til vinterbadning af Inge Methling på Politiken
"Lad badesæsonen fortsætte, og måske er du vinterbader, inden du ved af det. Langsom tilvænning til koldere vand er nemlig bedst. Derfor er det heller ikke nogen god ide at springe ud i meget koldt vand, medmindre man er en erfaren viking."

Strandvejr på DMI
Markeringerne på kortet viser Friluftsrådets Blå Flag-strande, hvor de er sammenfaldende med DMI's prognosepunkter.

Vinterbadning - set med lægens øjne af Jerk W. Langer på Jerk.dk
"Vinterbadning udsætter kroppen for et kortvarigt, men ganske voldsomt stress, som formentlig kan gøre meget godt for dit helbred."

Hvem og hvor

Badekompagniet Sluseholmen
Badekompagniet Sluseholmen blev stiftet i maj 2009 som en interesseforening med det formål at arbejde for mulighederne for vinterbadning i ’Koralbadet’.

Det Kolde Gys
Det Kolde Gys er en vinterbadeforening, der holder til på Helgoland ved Amager Strandpark.

Svanemøllebugtens Vinterbadelaug
Svanemøllebugtens Vinterbadelaug er en selvejende institution og fungerer uden offentlig støtte. Stiftet 26 januar 2009.

Om vinterbadning på Københavns biblioteker

Opdateret: 9. oktober 2014