Københavnerne strømmer til - forstadsbegrebet må revolutioneres

20.09.12
Turen går til Forstadsland, hvor Torben Weirup guider os gennem historien - og frem til visionen om LOOP City.

Hvis alle flytter på landet, bliver det jo en by - det siger sig selv! Men byboere har gennem generationer drømt om grønt græs, udfoldelsesmuligheder for ungerne, frisk luft og stilhed. Dårlige hygiejniske og pladsmæssige forhold i storbyen, men også drømmen om egen jord under fødderne skabte forstæderne. Folk har pendlet hver dag i deres biler, men med et stigende befolkningstal og voksende miljøproblemer, må by og forstad gentænkes.

I bogen "Forstadsland" kan man læse om udvalgte eksempler på forstadsområder i Danmark - og eksemplerne er meget forskellige. De spænder fra de høje hække omkring villaerne i Gentofte, over den arkitektonisk avancerede by i Bispebjerg, til det multikulturelle Gellerupparken ved Århus.
Til slut præsenteres vi for ideen om en ring-eller båndby i Øresundsregionen. København siges at vokse med ca. 1000 tilflyttere om måneden, og tallet forventes at stige. Situationen kalder på kreative, utraditionelle løsninger, og på arkitekturbiennalen i Venedig i 2010 blev en sådan præsenteret. Se filmen om LOOP City på YouTube: