Romersk blod. En historisk krimi af Steven Saylor

31.10.09
Første bind i Steven Saylors serie ”Roma sub rosa” er nu oversat til dansk.

Serien foregår i den romerske republiks seneste år omkring år 80 f. Kr. Bøgerne tager oftest udgangspunkt i virkelige kriminalsager fra tiden, også denne ”Romersk blod” som bygger på Ciceros forsvar af Sextus Roscius Junior som bliver anklaget for fadermord – den værste forbrydelse af alle - med en straf som ikke skal beskrives nærmere her!

Gordianus ansættes af Cicero til at støve beviser frem på Sextus Roscius´ uskyld, hvilket naturligvis fører til en mere indviklet og farligere sag end først antaget.

Gordianus er hårdkogt, hårdhudet, men også blød og retfærdig – og udsættes for fristende kvinder! En privatdetektiv a la Philip Marlowe eller Sam Spade, men forventer man udelukkende en ”tju bang huhej hvor-det-går!”-roman er dette nok alligevel ikke lige sagen!

Direkte citater fra Ciceros forsvarstale for Sextus Roscius, filosofiske samtaler, beskrivelser af romersk politik og af romersk dagligdag i slidte lejekaserner og strålende palæer er vigtige ingredienser i denne historiske krimi.

Læst og anbefalet af bibliotekar Lene Madsen

Se også Steven Saylors egen hjemmeside